Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ

На Житомирщині у селі Базар Народницького району сьогодні відзначили 89-ті роковини героїчної загибелі воїнів Армії Української Народної Республіки.

Як передає кореспондент УНІАН, з цієї нагоди близько трьохсот прихильників Житомирської обласної організації ВО «Свобода» провели мітинг та вшанували пам’ять загиблих вояків УНР. У мітингу також взяли участь місцеві жителі, молодь та журналісти

“Нація, яка не пам`ятає власних героїв, приречена. Житомирщина має славну історію збройної боротьби за волю України: від козацьких часів до Армії УНР та УПА-Поліської Січі», — зауважив під час мітингу лідер житомирської обласної організації ВО «Свобода» Сидір КІЗІН.

Він нагадав, що 7 листопада 1921 року у селі Малі Міньки поблизу Базару під час Другого зимового походу армії Української Народної Республіки відбувся бій Волинської групи Армії УНР під командуванням генерал-хорунжого Ю.Тютюнника з більшовицькими окупантами».

“У бою віддали своє життя за волю України понад 400 українських солдатів та офіцерів, 537 опинилися в полоні, з яких десятки поранених померли, а 359 полонених перевели до Базару і розмістили у церкві», — зазначив С.КІЗІН і наголосив, що із 359 полонених учасників походу жоден не погодився перейти на службу до Червоної Армії, за що 23 листопада 1921 року у Базарі всі вони були розстріляні більшовиками.

“Українці пам`ятають свою історію, незважаючи на марні зусилля окупантів... Вшанування героїв Базару відновилось з кінця 1980-х років попри шалений тиск КДБ», — сказав лідер житомирської «Свободи».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com