Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

$ 4,6 млрд за відібрані землі

Сенат США схвалив виділення 4,6 млрд дол фермерам, землі яких використовувалися для видобування корисних копалин.

Рішення про виплату 4,6 млрд дол було прийнято для врегулювання суперечки в позасудовому порядку, тому що представники спільнот афроамериканців і американських індіанців домагалися виплати коштів через суд.

“Ми хочемо бути впевнені в тому, що корінні американці повністю отримають компенсацію за помилки, допущені урядом США в далекому минулому», — заявила спікер Сенату Ненсі Пелосі. Представники Республіканської партії висловилися проти виділення грошей.

Ці гроші — стануть компенсацією фермерам за використання їхніх земель. Зокрема, в 1887р. 300 тис. індіанців були змушені залишити свої землі, оскільки там почався видобуток нафти і природного газу. Згідно з актом Дауеса від 1887р., землі, що належать індійцям, було передано компаніям, які перебували у володінні білих.

Земля була розділена на ділянки, і кожній родині передбачалася своя ділянка. За словами індіанців, компенсація за використання земель часто не виплачувалася взагалі або виплачувалася недобросовісно.

Раніше, 20 травня, повідомлялося, що влада США офіційно перепросила корінних мешканців Північної Америки. Як повідомлялося, в грудні минулого року уряд США прийняв рішення виплатити американським індіанцям 3,4 мільярда доларів як компенсацію за використання їхніх земель у XIX столітті.

Варто зазначити, що в липні 2008 року Конгрес США офіційно перепросив темношкірих співгромадян за експлуатацію їхніх предків як рабів.

РБК

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com