Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

На захист мови

Відкритий лист
до Голови Верховної Ради України
В. М. Литвина

Шановний Володимире Михайловичу!

Ви людина публічна, і посада у Вас така, що зобов’язує, як кажуть, завжди бути на виду. Тому ми дуже часто бачимо та слухаємо Вас, поділяючи й не поділяючи Вашу думку, помічаємо, де бере верх Ваша амбі­ційність і перемагає партійний інтерес над державним, де Ви виступаєте як державник. Пробачте за відвертість, але Ви сприймаєтеся саме такою людиною. Іще таким, який у критичний час для нашої державності й демократії не схибив восени 2004 року.

Перед Вами та депутатами-однодумцями із Вашого партійного блоку знову стоїть виклик: «Чи будемо ми у своїй країні мати одну державну мову, мову корінної нації (за даними перепису населення 2001 року, більш ніж дві третини громадян України назвали українську мову рідною), чи будете Ви разом із правлячою більшістю руйнувати державу?» Вам як історику й політику добре відомі імперські Укази і «сусловская идеология общности населения СССР», які були спрямовані на знищення української мови.  Не допустіть такої наруги над українською мовою у Верховній Раді України під час розгляду чужого нам, українцям, законопроекту про мови! Захистіть українську мову, за яку так багато кращих синів і дочок України віддали своє життя!

Не розділяйте громадян України за мовною ознакою, бо тільки одна державна мова в наших умовах є гарантом державності!

У нашій країні є всі умови для розвитку мов національних меншин — і це добре, але державна мова в Україні, як і визначено чинними законами, повинна бути одна — українська. Хочеться сподіватися, що позиція Вашої партійної сили і особисто Ваша, шановний Володимире Михайловичу, буде такою, як і в нас, Ваших виборців.

З повагою О. Шевчук, м. Київ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com