Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ

Прийняття Податкового кодексу України – крок до адаптації податкового законодавства до європейських стандартів. Нещодавно в Державній податковій інспекції у Голосіївському районі м. Києва відбулося інтерв’ю з начальником інспекції Олександром Кондрашовим стосовно всенародного обговорення проекту   Податкового кодексу України.

Олександр Кондрашов зазначив, що врахування думки громадськості – важливий крок, який сприятиме упередженню негативних наслідків як для економіки, так і для держави в цілому. Публікація проекту Податкового кодексу стала початком всенародного обговорення податкового документу. Саме з цього дня розпочався збір усіх пропозицій та зауважень з боку громадськості. Таке всенародне обговорення Проекту чи не вперше створює прецедент консолідації зусиль усіх верств населення для створення в країні цивілізованих економічних стосунків. Основною метою всенародного обговорення проекту Податкового кодексу є впровадження довіри між урядом і громадськістю, від­працювання відкритого і прозорого діалогу.

Для участі громадян в обговоренні проекту Податкового кодексу податківцями створено мережу call-центрів на базі державних податкових інспекцій м. Києва. Телефони їх можна знайти на веб-сайті ДПА України та ДПА у м. Києві. Саме в них зосереджується нині реєстрація всіх питань, відповідей та пропозицій щодо обговорення проекту Податкового кодексу, які надходять від суб’єктів під­приємництва, громадських організацій платників податків та простих громадян, проводиться аналіз та узагальнення матеріалів для подальшої передачі їх авторам проекту, з метою його вдосконалення. Надати свої пропозиції можна до call-центру ДПІ у Голосіївському районі м. Києва за телефоном 591-61-87.

Олександр Кондрашов наголосив, що приєднання нашої держави до світових інтеграційних процесів можливе за умови тісної і телекомунікаційної співпраці з розвинутими країнами. Перехід до електронної форми податкової звітності є прогресивним і необхідним кроком на шляху відкритого демократичного суспільства демократичного суспільства європейського рівня. Відповідно до цього, запровадження системи електронного документообігу та електронного цифрового підпису є запорукою прозорості відносин між податковими органами та платниками податків.

Легальна заробітна плата – соціальна захищеність громадян в майбутньому.

Підвищення рівня заробітної плати та її легалізація є одним із пріоритетних напрямів роботи ДПІ у Голосіївському районі м. Києва, оскільки це один із найважливіших факторів встановлення сприятливого економіко-правового клімату для розвитку національного підприємництва та відновлення стійкого економічного зростання в Україні. Як зазначив Голова ДПА України Папаіка О.О. „Податки повинні сплачувати всі, і тоді держава матиме стабільний фінансовий ресурс для реалізації першочергових соціальних програм, які закладатимуться в державному бюджеті. Але забезпечити це треба масштабним наступом на тіньову економіку”.

Податківцями Голосіївського району столиці спрямовується робота на виявлення роботодавців, які виплачують заробітну плату нелегально, нижче або на рівні мінімальної заробітної плати, порушують трудове законодавство — наймають працівників без оформлення трудових договорів та трудових книжок. Створені робочі групи із залученням працівників управління податкової міліції, спільними діями проводиться робота по вищезазначеному напрямку.

З метою поліпшення соціального захисту громадян та мобілізації до бюджету податку з доходів фізичних осіб, а також з метою забезпечення додержання суб’єктами господарської діяльності державних гарантій в оплаті праці та легалізації виплат заробітної плати Державна податкова інспекція у Голосіївському районі м. Києва запровадила телефон, за яким можна повідомити про факти отримання заробітної плати у „конвертах”. Телефонуйте 591-61-76.

Сплата податків є мірилом любові до своєї держави. Не позбавляйте себе не тільки права на достойне пенсійне забезпечення в майбутньому, але й на отримання гарантованого державою соціального захисту!

ДПІ у Голосіївському р-ні м. Києва

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com