Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Як самостійно зшити плаття

Сьогодні стають все більш модними сукні та туніки простого, але елегантного крою, і дівчата нерідко набувають їх за великі гроші в магазинах і бутиках. Насправді пошити оригінальне платтячко можна за лічені години, і його собівартість буде набагато нижчою, ніж вартість тунік, що продаються в магазинах. Ви можете власними руками створити неповторну річ для свого гардеробу, і при цьому заощадити чимало грошей.

Якщо ви володієте терпінням і старанністю, то можна навчитися шити і кроїти самостійно. Однак, загальноприйнята практика передбачає все ж професійне навчання будь-якій спеціальності, в тому числі і на аматорському рівні, будь то водіння машини або вміння кроїти і шити.

Практично будь-який одяг можна зшити на старенькій швейній машині. Особливо така швейна машина підійде для початківців, тим, хто тільки освоює ази швейного мистецтва. Навіть якщо у вас такої машинки немає, купити її можна по оголошенню зовсім недорого.
Але якщо ви вирішили навчитися шити "серйозно", швейная машина джаноме буде надійним помічником. Головне не забувайте, що ваші успіхи в швейному майстерності залежать від того скільки коштує швейна машина і скільки видів декоративних швів може вона виконувати, а наскільки добре ви вмієте користуватися неє.

Щоб пошити сукню самостійно вдома Вам буде потрібна:

  • швейна машина;
  • ножиці, голки, нитки, сантиметрова стрічка, лінійка, крейда;
  • журнали по шиттю, типу Бурда;
  • декоративні прикрасидля оздоблення;
  • відрізи тканин.

Для початку, звичайно ж, знайдіть викрійку бажаної моделі. Дізнатися, що означають позначення на них. Один важливий момент: на готових викройках не вказують місця, де потрібно зробити припуски, даються лише посилання на те, де потрібно їх зробити.

Підберіть тканину, з якої будете шити. Вибирайте краще бавовна, бязь або ситець: вони найбільш легкі в пошитті сукні.

Перенесіть викрійку з паперу на тканину. Будьте уважні, адже невірний штрих може зіпсувати майбутнє сукню. І ніколи не поспішайте швидше зшити плаття, не забувайте кожен крок ретельно продумувати, нічого не робіть «на око», як кажуть «сім разів відміряй - один раз відріж».

Зверніть увагу на кожну дрібну деталь: їх потрібно обробляти акуратніше, адже вони надають особливість закінченому сукні.

Шити без примірки - не найкраща ідея, тому після кожного зробленого вами кроки робіть примірку, і якщо щось не так - вносите необхідні корективи.

Іноді буває так, що після початку роботи не хочеться продовжувати шити: мовляв, почекає, колись, не хочеться. Змушуйте себе дошити сукню, інакше недоробки перетворяться на вашу звичку.

Повірте в себе, навіть якщо ви ніколи не шили, не зневіряйтеся: всі колись починали в перший раз, і навіть найдосвідченіші кравчині не народились, з голкою в руках.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com