Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ГАЗОВА ВІЙНА НА БІЛОРУСЬКОМУ ФРОНТІ

Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив своєму уряду перекрити транзит російського газу через територію Білорусі: «Я наказав уряду перекрити транзит російського газу через територію Білорусії, поки «Газпром» не заплатить борг за транзит».

«До якого цинізму і абсурду можна дійти, коли ти заборгував мені $ 260 млн., я тобі — $ 190 млн., і ти починаєш мені за це прикручувати вентиль», — сказав Президент Білорусі. 

О.Лукашенко заявляє, що конфлікт Білорусі з «Газпромом» переростає у «газову війну».  За словами Президента Білорусі, цей конфлікт вже вийшов за межі суперечки суб’єктів господарювання. О.Лукашенко обурився позицією російського керівництва, яку воно зайняло у цій ситуації. Коли нас починають принижувати котлетами і млинцями, говорять про те, що через Білорусь можна переступити, а хвилює лише тільки споживач російських енергоносіїв в Європі - це образа. Так не слід поводитися президенту країни Союзної держави», - заявив О.Лукашенко.

О.Лукашенко також повідомив, що Білорусь знайшла гроші на оплату російського газу і найближчим часом відшкодує борги «Газпрому».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com