Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Теми, які зачіпають усіх

У Бонні стартував третій глобальний медіа-форум, що традиційно проходить під егідою Deutsche Welle. Цього року захід присвячений ролі ЗМІ у висвітленні змін клімату.

 На Global Media Forum, що проходить цього року під гаслом “Спека наступає — зміни клімату і ЗМІ” політики, економісти та журналісти з багатьох країн світу обговорюватимуть проблеми висвітлення екологічних проблем у ЗМІ. Упродовж трьох днів у рамках цієї міжнародної конференції відбудеться близько півсотні круглих столів, семінарів, дискусій та виставок, присвячених цій темі.

Відкриваючи конференцію, генеральний директор Deutsche Welle Ерік Беттерманн заявив, що засобам масової інформації відводиться роль “літописців і тлумачників у боротьбі проти глобального потепління”: “Необхідно, щоби зміни клімату відбулися в головах журналістів. Повідомлення у ЗМІ повинні виходити за рамки одноденної актуальності. Вони повинні бути імпульсом для подальших дій, пропонувати можливості вирішення проблем та відкривати нові перспективи”.

Тим часом статс-секретар німецького міністерства закордонних справ Вернер Гойєр у своєму вступному слові підкреслив, що зміна клімату — це набагато більше, аніж лише тема для науки та довкілля. Глобальне потепління, на його думку, — це і зовнішньополітична тема, пов’язана з безпекою та самообороною. Це тема, в якій ідеться про виживання людства.

 “Кліматичні зміни мають все, що потрібно, аби зробити у світі великі заголовки. Кожен чув про це, кожен має свою думку щодо цього, майже всюди ця тема інтенсивно та емоційно дискутується. Зміни клімату вже нині напряму впливають на життя багатьох людей. Вони можуть загострити вже існуючі кризи і спричинити нові”, — підкреслив Вернер Гойєр.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com