Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ВЛІТКУ БУДЕ ЗНОВУ ГАРЯЧЕ

Російська Федерація готувала для підписання 17-18 травня ще ряд документів, крім тих, що були озвучені. Про це на брифінгу в парламенті заявив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко.

Депутат відзначив, що російська сторона наполягала на підписанні цих документів главою української держави, проте нинішня влада не погодилася на цей крок.

«В даний момент українська влада не пішла на підписання ряду угод, які пропонувалися російською стороною, зокрема ці проекти угод стосувалися впливу на стратегічні галузі української економіки з боку Росії», - сказав Микола Томенко. У опозиції вважають це «перемогою для країни».

В той же час, на думку віце-спікера, існують всі підстави стверджувати, що в Росії були підготовлені цілий ряд угод, на підписання яких сподівалася Москва.

«Є підстави говорити про наявність цілого пакету документів, які планувалося підписати, і на цьому наполягала російська сторона. У них йшлося про створення робочої групи щодо визначення водних меж між Україною і Росією по Азовському морю, зокрема по Керченській протоці, прописувалася можливість створення спіль­них підприємств в галузі продажу електроенергії спільно з підприємствами в авіаційній галузі і спільного підприємства на базі «Енергоатома», - пояснив віце-спікер.

За його словами, на сьогоднішній день Росія офіційно не спростовувала існування підготовлених нею документів.

«Документ переданий міністром закордонних справ РФ президентові Росії, який вперше був опублікований 11 травня 2010 року на сайті журналу Ньюсвік в Росії, і передрукований в багатьох інших російських ЗМІ, я не знайшов жодного офіційного спростування з боку російських посадовців», - сказав політик.

При цьому Микола Томенко припустив, що ці документи можуть бути підписані в середині літа, коли український парламент не працюватиме.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com