Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПРЕЗИДЕНТ РОСІЇ ЗАСПОКОЇВ СТУДЕНТІВ

Створення спільних проектів України і Росії в газовій сфері повинне відбуватися без нав’язування яких-небудь схем і на прагматичній основі, вважає президент РФ Дмитро Медведєв.

«Світ міняється, з’являються нові джерела енергії, з’являються нові технології, з’являється новий вигляд палива, які створюються з газу і на основі газу. І мені здається, що в цьому плані у нас може бути дуже непогана кооперація», - сказав президент в студентській аудиторії Київського національного університету.

При цьому Д.Медведєв особливо підкреслив, що «у Росії немає бажання нав’язувати якісь схеми Україні».

Він нагадав, що Росія володіє найбільшою в світі компанією - ВАТ «Газпром», яка знаходиться в постійному контакті з українським «Нафтогазом». І зараз, за його словами, обговорюється ряд питань про можливу співпрацю в пльних проектах.

Президент Росії підкреслив, що питання про те, які це будуть проекти, і на яких принципах будуватимуться домовленості двох країн, - ці теми підлягають узгодженню.

«Але мені здається, це робити потрібно, тому що світ змінюється, відбувається диверсифікація джерел палива, ціни на паливо міняються, і ми зацікавлені в тому, щоб нові маршрути виникали і щоб ми отримували гарантії транзиту газу, а з іншого боку, наші партнери і українські споживачі отримали гарантії постачань. В принципі, все це зараз є, але можна було б подумати про майбутнє, на прагматичній основі і без нав’язування один одному яких-небудь схем. Це найголовніше, і якщо ми так поступатимемо, всі будуть задоволені», - заявив президент Росії

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com