Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

СВОЄ НЕ ДАМО

В Одеській області, яка межує з Румунією, Україна може розмістити посилений механізований батальйон чисельністю до 600 чоловік з технікою. Болградську дивізію, яка колись тут базувалася, розформували в 2003 році під тиском НАТО. Після цього одне з найбільших військових містечок і аеродром розграбували. Тему територіальних претензій з боку Румунії прокоментував глава МЗС Костянтин Грищенко: «У нас з Румунією є питання, що викликають стурбованість. І ми вважаємо необхідними вирішувати їх в контексті тих принципів і тих підходів, які є такими, що визначають в шкалі цінностей Європейского союзу. Ми хотіли б, щоб і у відносинах між нами і Румунією застосовувалися саме ці принципи, а не ностальгія по якихось часах, що давно минули... Завіряю вас: ми знаємо, де наша територія, і ніяку частину своєї території нікому не віддамо», — сказав міністр закордонних справ України.

Нагадаємо, в квітні поточного року Румунія повторно висунула Україні територіальні претензії, пов’язані з річковою межею між містами Вилкове і Килія. Згідно міжнародному праву, коли межа між країнами йде по річці, вона проходить по фарватеру, якщо сторони не домовилися інакше. Але фарватер, що проходив між румунським островом Бабін і українським островом Майкан, обмілів, і тепер судна ходять між Майканом і українським берегом.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com