Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

КОРУПЦІЯ КАТАЄТЬСЯ НА МЕРСАХ

Федеральний суд США ухвалив сьогодні звинувачувальний вирок на адресу підрозділів німецького автомобільного концерну Daimler AG у справі про хабарі і корупцію в компанії. Зокрема, компанія буде зобов’язана виплатити $185 млн. американському міністерству юстиції, а також комісії з цінних паперів і бірж США у вигляді штрафів за довершені злочини, передає (С) Associated Press.

У ході затяжного судового процесу державними обвинувачами було доведено, що керівники під­розділів Daimler в Росії і Германії давали хабарі у вигляді різних «подарунків», у тому числі і дорогих автомобілів Merc­edes-Benz, державним чиновникам з метою підписання вигідних контрактів.

Всього ж в справі фігурувало 200 випадків надання хабарів керівництвом Daimler в 22 державах в період з 1998 р. по 2008 р. на загальну суму $51 млн. У Туркменістані, наприклад, одному з керівників країни подарували броньований Mercedes-Benz S-Class вартістю близько $300 000. У Хорватії таким же чином вдалося добитися контракту на постачання пожежних вантажівок, а в Росії метою хабара була убезпечення машин від пильної уваги митних органів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com