Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗАТРИМАЛИ БРАКОНЬЄРІВ

Корабель морської охорони «Павло Державін» вчора затримав відразу дві турецькі риболовецькі шхуни, які зайшли на незаконний промисел.

Екіпаж «Павла Державіна» виявив рибальські сіті без маркування. З них варта порядку дістала і відпустила в море два ще живих дельфіна і декілька камбал-калканів.

Варта порядку вимушена була залишити сітки, оскільки на локаторі з’явилася підозріла ціль, яка виявилася турецькою шхуною Muamer Reis. Її затримали за 66 миль від мису Тарханкут і 47 миль від о.Зміїний. Капітан висадив на її борт групу. Після цього «Павло Державін» почав переслідувати інший плавзасіб браконьєрів. Турецька шхуна Hasan почала тікати у бік Румунії, її наздогнали через 2 милі після виходу з економічної зони України.

На борту обох риболовецьких шхун було по 9 чоловік екіпажа. Капітани відмовилися пред’являти документи. На шхунах браконьєрів було виявлено знаряддя лову, сухий лід, пристрої для пошуку сіток і знаряддя для їх підняття. Катер морської охорони конвоював порушників до Одеси.

17 квітня минулого року співробітники Державної прикордонної служби видворили за межі виняткової (морської) економічної зони України іноземних браконьєрів, які виловлювали рибу в українських водах. Рибопромислове судно без опізнавальних знаків і прапора виявили в 60 морських милях від Севастополя під час патрулювання екіпажем літака Державної прикордонної служби. Браконьєри, зрозумівши, що їх помітили, розвернулися і на максимальній швидкості почали рухатися за межі української економічної зони. Співробітники правоохоронних органів розпізнали плавзасіб браконьєрів — турецьке рибальське судно Sezgino­gullari-3, проте зупинятися порушники не збиралися, не дивлячись ні на сигнали про зупинку, ні на попереджувальну стрільбу, і втекли. Наступного дня браконьєри були затримані береговою охороною Туреччини для проведення слідчих дій.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com