Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

БЮТІВЦІВ МЕНШАЄ

У «групі Портнова» у фракції БЮТ підтримують рішення Андрія Портнова стати заступником голови адміністрації президента і займатися судовою реформою.

Депутат Святослав Олійник, що входить у цю групу, сказав, що сам радив Портнову погодитися на цю посаду.

«Декілька днів тому надійшла пропозиція від президента взяти участь у роботі з реформування судової влади. Це саме та робота, якою Портнов займався весь час, — і в парламенті, і до нього», — сказав він.

«Так, була альтернатива — залишитися в політиці, тобто брати участь в абсолютно непродуктивному парламенті, і чекати, що, можливо, через 5 років Юлія Тимошенко стане президентом і запропонує Портнову схожу посаду. А раптом не запропонує?!», — зазначив Олійник.

«Тому особисто я порадив Портнову прийняти пропозицію президента, щоб не втратити себе як професіонала в цій сфері», — пояснив він.

За словами Олійника, рішення лідера позділяє і його група — сам Олійник, Валерій Писаренко і Володимир Пилипенко:

«Тому в усіх питаннях, пов’язаних із судовою реформою, ми будемо підтримувати Портнова, у тому числі шляхом голосування в парламенті, незалежно від позиції фракції. Те ж стосується і всіх пропозицій президента, які ми будемо вважати правильними».

«При цьому в коаліцію ми не йдемо, тому що Портнов пішов на держслужбу до президента, а не перейшов в іншу політсилу», — заявив депутат.

При цьому в коментарі газеті «Дело» Олійник сказав: «Ми (група Портнова) давно втратили інтерес до того, що відбувається у БЮТ, уже тривалий час не відвідуємо засідання фракції, оскільки не бачимо в цьому ніякого сенсу».

Один із нардепів від БЮТ звинувачує у переході Портнова в команду Віктора Януковича Юлію Тимошенко.

«Юля не хоче нікого чути. Якщо вона не зміниться, навколо неї взагалі не залишиться особистостей. Крок Портнова вніс елемент деморалізації. Про те, щоб вчинити по-портновськи, думають у БЮТ багато хто», — каже неназваний представник блоку.

А Андрій Сенченко вважає, що Портнов «пішов по своїй професійній лінії».

А процедуру «очищення» БЮТ Тимошенко, на його думку, почала пізно. «Давно слід було це зробити», — стверджує Сенченко.

Але, за його прогнозами, ревізія кадрів дозволить прибрати з фракції усього 2-3 людини. 

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com