Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЄВРО-2012 ОХОРОНЯТИМУТЬ НАЙКРАЩІ

Нещодавно в Києві відбулися урочистості з нагоди підбиття підсумків VII Всеукраїнського рейтингу професіоналізму служб безпеки. Безумовно, це значима подія загальнодержавного масштабу, вважають організатори акції, зокрема, головний редактор журналу «Комітет» Володимир Черкун: «Зрозуміло, найбільші преференції отримають переможці рейтингу. Адже що може бути кращою рекомендацією для надання охоронних послуг під час проведення європейської футбольної першості, аніж найвища оцінка професійної, господарської, кадрової роботи, яку незалежні експерти дали нинішнім номінантам? Отже, переможці цінуватимуться щонайперш. Адже тут зібралися справжні професіонали… Здається, ще недавно ми віншували переможців VI Всеукраїнського рейтингу безпеки, а сьогодні знову зібралися разом, аби, як сказав один із соціологів, підбити підсумки «моніторингування рейтингу». Я ж скажу простіше: ми прийшли сюди, щоб назвати найкращі з кращих підрозділи охорони нашої країни. Щоправда, дехто, оперуючи застарілими стереотипами, намагається формально визначати «державна» і «недержавна» охорона.

Організатори рейтингу не рекламують діяльність тієї чи іншої фірми чи підрозділів ДСО, а дають об’єктивну характеристику підприємств і ще раз нагадують: якщо потрібно вирішувати питання безпеки, то найліпше їх вирішувати з професіоналами. Приємно відзначити позитив і користь рейтингу. При укладанні договорів охорони власники та господарі адмінбудинків, офісів, житлових приміщень, інших об’єктів дедалі частіше враховують незалежну думку експертів рейтингу й звертаються до оргкомітету за рекомендаціями про охорону.

Рейтинг безпеки – позаполітичний проект. Але він активно співпрацює з державними інституціями, зокрема з МВС і МНС України, спілками, асоціаціями, іншими громадськими організаціями. А отже, переможці рейтингу задекларовані на найвищому рівні. Ми не лише регулярно інформуємо про переможців, а й систематично інформуємо керівників державних інституцій про всі наші заходи. Так, скажімо, в рамках еліт-клубу СОБР (служб охорони і безпеки) відбуваються зустрічі керівників підприємств охорони та безпеки нашої держави. Це спілкування друзів і партнерів. Погоджуються і вирішуються оперативні питання, підтверджується стратегія на співпрацю недержавних підприємств – переможців рейтингу та підрозділів департаменту ДСО при МВС України. Крім того, в рамках клубу ми провели: корпоративне святкування Нового року; перший чемпіонат України зі стендової стрільби переможців всеукраїнського рейтингу безпеки та керівників департаменту ДСО при МВС України; перший всеукраїнський спортивно-рибальський конкурс «Крута наживка 2009». Ми також брали участь: у III міжнародному фестивалі пісні «Чорнобильські мотиви»; у творчих зустрічах з народними артистами України Богданом Ступкою і Володимиром Нечипоренком, заслуженими артистами Юрієм Одиноким і Ельзарою Баталовою, чудовими співаками й композиторами Олександром Яременком та Альбертом Салтиковим; надали благодійну допомогу Дитячому будинку сиріт Київської області… Цього року спільним рішенням експертної комісії, координаційної ради та оргкомітету рейтингу, згідно Свідоцтва на знак для товарів і послуг Укрпатенту, створено реєстр і започатковано відповідну видачу сертифікатів гарантії якості незалежних експертів. Насмперед ці відзнаки видаються підприємствам, які неодноразово ставали переможцями рейтингу, мають добру історію».

Вітаючи учасників події, голова експертної ради рейтингу – голова Комітету Верховної ради України з питань боротьби з корупцією і оргзанізованою злочинністю Олександр Рябека відзначив важливість і значимість цього заходу.

- Певною мірою, VII рейтинг є особливим, - зазначив він. - Адже не випадково наш народ так поціновує число 7. Кажуть же: «Сім разів відміряй – один раз відріж», «За одного битого сімох небитих дають». Ну, останнє прислів’я, зрозуміло не про нас… А от перше дуже слушне, бо організаторам рейтингу було справді дуже важко визначитися із «інавгурацією» в семи номінаціях. Адже з кожним рейтингом стає ширшим коло претендентів.

Дипломами в різних номінаціях нагороджено керівників найкращих підрозділів департаменту ДСО при МВС України та керівників найпотужніших позабюджетних підпри­ємств охорони і безпеки.

Нагороди вручали начальник департаменту ДСО при МВС України генерал-майор міліції Віталій Грицак, президент співдружності інформаційних видань України Віктор Шпак, народна артистка України, Герой України Ніна Матвієнко, голова Київської спілки журналістів України Михайло Сорока, заступник начальника Головного управління МНС м. Києва полковник Василь Іващенко, голова оргкомітету рейтингу Володимир Черкун та голова експертної ради рейтингу Олександр Рябека.

З нагоди 7-ої річниці громадсько-правового журналу «Комітет», який є засновником рейтингу, приймав вітання і головний редактор часопису Володимир Черкун, котрого нагороджено високими відзнаками департаменту ДСО при МВС, МНС України, а також Національної спілки журналістів України.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com