Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Тести будуть по-угорськи

У 2010 році абітурієнти можуть подати документи до не більше, ніж п’яти вузів і не більше, ніж на три спеціальності.

Такі зміни правил прийому до вузів оприлюднив міністр освіти і науки Дмитро Табачник на засіданні Союзу ректорів вищих навчальних закладів у четвер.

Міністр повторив, що знання абітурієнта будуть оцінюватися за трьома складовими, повідомляє «Комерсант-Україна».

Це результати тестування, середній бал атестата (за 200-бальною шкалою), і оцінка вузу, що може виставлятися, приміром, за результатами співбесіди або тестування абітурієнта на профпридатність.

Як відомо, торік знання абітурієнтів оцінювалися за результатами зовнішнього незалежного тестування.

При цьому Дмитро Табачник визнав, що всі зазначені нововведення неможливо реалізувати в поточному навчальному році через нестачу часу, і запропонував ректорам під час майбутньої вступної кампанії обмежитися «невеликою модернізацією».

«У 2010 році буде враховуватися середній бал атестата абітурієнта, обмежено кількість вузів і спеціальностей, куди одночасно можна буде подати документи: не більше п’яти вузів і не більше трьох спеціальностей (існуючі правила не встановлюють щодо цього ніяких обмежень)», — повідомив міністр.

«Крім того, тести будуть перекладені мовами нацменшин: кримсько-татарську, молдовську, польську, угорську, російську та румунську», — додав Табачник.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com