Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Найнадійніші

Американська дослідницька компанія J.D. Power and Associates щорічно публікує рейтинги найнадійніших, тобто що найрідше ламаються, автомобілів. Днями компанія обнародувала черговий список.

Лідером в поточному рейтингу стала німецька марка Porsche. На другому місці опинився американський Lincoln. 3-4 місця розділили американський Buick і японський Lexus. Компанія, не дивлячись на багатомільйонні повернення, що неабияк підмочив її репутацію, як і раніше займає досить високі позиції в рейтингу.

Так, Lexus зайняв четверте місце, а сам бренд Toyota втратив дві позиції. На п’ятому місці американський Mercury.

Японська Honda, що також відкликала декілька сот тисяч своїх машин на ринку США, зайняла сьоме місце. Далі йдуть Ford і Mercedes-Benz, що значно поліпшили свої позиції в порівнянні з торішнім рейтингом (були на 13-м і 19-м місцях відповідно), а також люксовий бренд Honda, марка Acura, що втратила три позиції. При складанні рейтингу J.D. Power спирається на опитування більше 52 тисяч власників автомобілів випуску 2007 року, тобто приймаються до уваги перші три роки «життя» машини.

Враховувалися скарги автомобілістів по 198 можливим проблемам, які охоплюють весь спектр «діяльності» автомобіля, — від безпосередньо технічних якостей (дефекти, поломки) до особливостей дизайну (зручність, комфорт, практичність). Місце кожної марки в рейтингу визначається кількістю скарг на кожні 100 машин.

У поточному році середній показник надійності машин склав 155 скарг на 100 автомобілів. Porsche показав результат в 110 скарг на сотню машин. Останнє місце в рейтингу зайняв Land Rover з показником в 255 звернень у сервісні центри з тією або іншою проблемою. Такі крупні німецькі марки, як Volkswagen, Audi і BMW, також отримали показник нижче середнього: 225, 182 і 165 поломок відповідно.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com