Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

АКАДЕМІЯ РАДО ЗУСТРІНЕ АБІТУРІЄНТІВ – МАЙБУТНІХ СТУДЕНТІВ МАУП

Про особливості вступної кампанії 2010 року та навчання в Академії розповідає ректор Міжрегіональної Академії управління персоналом, доктор економічних наук, професор Валерій Борисович Захожай.

— Які особливості цьогорічної вступної кампанії до МАУП?

— МАУП — це заклад, який не стоїть на місці, активно розвивається. Ми виходимо з того, що серйозно навчатися і отримувати вищу освіту потрібно не після завершення середньої загальноосвітньої школи, а набагато раніше.

Тож нині МАУП — це не тільки традиційна вища освіта із здобуттям освітньо-кваліфікаційних рівнів бакалавра, спеціаліста та магістра, але й середня-спеціальна, середня та дошкільна.

Так, вже чудово зарекомендували себе на освітньому ринку 2 економіко-правових технікуми МАУП — Голосіївський та Деснянський, Ліцей МАУП.

А на Троєщині є і навчально-виховний комплекс «Престиж» при МАУП, що займається дошкільною та початковою шкільною підготовкою дітей.

Крім того, у нас є аспірантура та докторантура. Тож ми завжди раді вітати бажаючих навчатися різних вікових категорій і кожному можемо запропонувати здобуття відповідної освіти.

— Що традиційно пропонує для студентів Академія? Які вікові категорії молоді можуть навчатися в МАУП?

— Цьогорічна вступна кампанія також має свої особливості. І стосуються вони перш за все умов та термінів її проведення. Зарахування випускників загальноосвітніх середніх шкіл здійснюється за умови подання сертифікату Українського центру оцінювання якості освіти, в якому зазначені бали вже з трьох дисциплін (на відміну від минулорічних двох дисциплін).

По друге, дещо збільшилися терміни навчання для здобуття певних освітньо-кваліфікаційних рівнів. Так, наприклад, збільшено термін навчання на профільній магістратурі денної форми навчання до півтора року, також є зміни у термінах для заочної форми навчання.

— Чи є зміни в переліку спеціальностей на 2010 рік?

— Ринок праці, замовлення бізнес-структур зумовлюють зміни і у напрямах підготовки та спеціальностях, за якими ведеться набір на підготовку у МАУП. Тому ми додали спеціалізації, які, на наш погляд, будуть користуватися попитом. Це:

-           «Управління обчислювальними процесами»,

-           «Менеджмент торговельної та комерційної діяльності»,

-           «Менеджмент спортивного туризму» (Євро — 2012),

-  «Програмне забезпечення автоматизованих систем»,

-    «Інформаційна політика та паблік рілейшнз міжнародних зв’язків» та інші вкрай актуальні на сьогодні спеціальності та спеціалізації.

— Як Академія сприяє практиці та працевлаштуванню своїх студентів?

— Кожен випускник знає з власного досвіду, що отримати гідну освіту — це лише пів-справи, а от знайти їй застосування — вже більш серйозна справа. Академія надає своїм вихованцям активну підтримку на шляху як до їхньої першої кар’єрної сходинки, так і допомагає у подальшому професійному удосконаленні. Саме цим і займається Центр організації практики, працевлаштування студентів та роботи з випускниками.

Так, на кінець 2009 року МАУП має укладені договори про взаємну співпрацю по цим питанням з численними установами та організаціями.

Щороку ми два-три рази проводимо так звані Ярмарки вакансій, тобто запрошуємо роботодавців безпосередньо до Академії і таким чином даємо можливість дітям, які наближаються до випуску, зорієнтуватися, де вони можуть знайти собі роботу.

Також впродовж року Центр працевлаштування проводить професійні та психологічні тестування, аби вказати студентові, який шукає роботу, найбільш придатні напрямки для застосування здобутих знань і навичок. І це, звичайно, має свої результати: зараз ми нараховуємо близько 50% випускників, які безпосередньо після закінчення академії знаходять своє робоче місце на ринку праці.

— Що МАУП пропонує у сфері культурно-спортивного виховання і організації дозвілля?

— Традиційно, поряд з науково-освітньою діяльністю значну увагу МАУП приділяє багатогранному розвитку особистості студента.

На сьогодні у МАУП працює 19 спортивних секцій та 7 мистецьких студій. Найяскравішим є Ансамбль танцю МАУП «Перлина», який у 2009 році серед українських студентських колективів за останні 18 років пройшов атестацію на отримання звання «Народного». Також показовим є Співочий Ансамбль МАУП «Gloria», який є переможцем та призером багатьох вітчизняних та міжнародних конкурсів.

МАУП також має значні спортивні досягнення. Студентська збірна команда України з футболу, до складу якої входять п’ятеро студентів МАУП, два роки поспіль (2008 р. та 2009 р.) завойовує срібну медаль на Чемпіонаті Європи з футболу серед студентів.

В числі студентів МАУП 3 олімпійських чемпіони, 6 переможців Чемпіонатів світу, 3 призери Кубків світу та 6 переможців Чемпіонатів Європи з різноманітних видів спорту.

 Цього року, Міжрегіональна Академія управління персоналом запрошує на традиційні Дні відкритих дверей. Академія гостинно прийматиме у своїх стінах всіх бажаючих познайомитися з навчальним закладом. У ці дені абітурієнти зможуть особисто поспілкувалися з викладачами, методистами та керівництвом Академії, розпитати їх про умови та вимоги до навчання, а також познайомитися з матеріально-технічною та науково-методичною базою Академії: на власні очі побачити Бібліотечно-інформаційний центр, навчальні корпуси, комп’ютерні класи, аудиторії, спортивні майданчики та мальовничі парки й алеї на території Академії.

Отож, Академія радо зустріне абітурієнтів — майбутніх студентів МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com