Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗДАЛИ В МАКУЛАТУРУ

У Львові молодь зібрала книжки з історії СРСР, КПРС та іншу радянську літературу і вирішила здати на макулатуру. Акція стала своєрідною відповіддю на акцію в Сімферополі, де представники організації «Прорив» і Блоку Наталії Вітренко зпалили книжки з новітньої історії України.

Під час акції львівська молодь збирала підписи за відставку нового міністра освіти Дмитра Табачника. Організатори акції називають його українофобом і україноненависником. За годину активісти зібрали понад 100 підписів за відставку міністра.

«Табачник порівнює галичан з нацистами, а це методи боротьби нацистів, всі очікували що ми будемо їх (підручники — ред.) спалювати, а ми спеціально їх використаємо на благі цілі. Ми здамо їх на макулатуру», — розповів організатор акції Андрій Бень.

У свою чергу Дмитро Табачник наголосив, що українська освіта розвиватиметься тільки згідно з програмою президента і його політичні погляди на її розвиток не впливатимуть.

«Мої політичні погляди, тим більше висловлення під час гострої передвиборчої кампанії, ніякого відношення не будуть мати до роботи міністерства, яке буде чітко працювати відповідно до конституції чинного законодавства», — сказав міністр.

Нагадаємо, що 14 березня в Сімферополі представники організації «Прорив» і Блоку Наталії Вітренко спалили купу книжок з новітньої історії України. Проте ЗМІ повідомили, що під обкладинками, які розтиражували на кольоровому ксероксі, виявилися в тому числі й твори радянських авторів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com