Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПО ДОРОЗІ В КОСМОС

Євросоюз готовий виділити близько 25 млн. євро на розвиток космічної галузі в Україні в рамках спільного проекту «Space UA».

Виділена сума рівна видаткам, що були передбачені на космічну галузь 2009 року в держбюджеті, повідомляє «Німецька хвиля».

Європейців цікавить співпраця в основних космічних проектах, які здійснює Україна, розповів заступник гендиректора Національного космічного агентства України Едуард Кузнєцов.

«Ми отримали високий рівень довіри з боку європейців до космічного агентства. Вони бачать, що тут немає ані корупції, ані хабарів, тому ми будемо отримувати кошти на проект не через європейські структури, а безпосередньо в Національне космічне агентство України», — сказав він.

При цьому Кузнєцов уточнив, що минулого року Україна була п’ятою країною у світі з надання космічних пускових послуг.

«Ми сподіваємося, що найближчим часом  на Україну пошириться проект «EGNOS» і включення наших підприємств в роботу цілим рядом європейських і, зокрема, німецькими організаціями, які займаються дистанційним зондуванням землі», — зазначив Кузнєцов.

Він наголосив, що минулого року космічна галузь фінансувалася незадовільно, отримала лише 50%  від потреби. Тому був перенесений запуск супутника «Січ-2», утворилися борги перед працівниками підприємств.

Національне космічне агентство вже готує свої пропозиції до проекту нового держбюджету щодо фінансування галузі в 2010 році.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com