Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ПРИХОВАНЕ НАПРУЖЕННЯ

На думку Начальника російського Генштабу генерала Миколи Макарова, після завершення кампаній в Іраку і Афганістані США з високою вірогідністю можуть завдати удару по Ірану: «Американці чітко і однозначно заявили, що є плани по завданню ударів по Ірану, наслідки яких будуть жахливими не тільки для Ірану, але і для всього регіону».

Крім того генерал Макаров підкреслив, що американський протиракетний щит, всупереч офіційним заявам, націлений саме проти Росії і представляє загрозу її національній безпеці.

Договір про обмеження стратегічного наступального озброєння між США і РФ завершений на 97%. Термін дії попереднього Договору про СНВ закінчився кілька місяців тому, але обидві сторони погодилися дотримуватися його до підписання нового.

Країни ведуть переговори ось вже декілька місяців, проте документ ще не підписаний. Каменем спотикання стало рішення США про розгортання протиракетного захисту в Східній Європі: у Румунії і Болгарії.

Нагадаємо, що нова військова доктрина Росії значно радикалізувалася. У варіанті 2000 року, який діє до цих пір, сказано, що доктрина має оборонну спрямованість, в нинішньому ж варіанті відображені такі нові військові небезпеки, як боротьба за паливно-енергетичні і інші ресурси із залученням Збройних сил, розширення НАТО, розповсюдження зброї масового ураження, зокрема ядерної зброї, міжнародний тероризм. Нова військова доктрина Росії передбачає можливість завдання попереджуючого ядерного удару по агресорові. Удари можуть бути завдані в критичних для національної безпеки Росії ситуаціях.

При цьому США, у свою чергу, відмовилися від можливості превентивного застосування ядерної зброї.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com