Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НА ДРУГОМУ МІСЦІ

В найближчі три роки Євросоюз планує надати Україні 470 мільйонів євро. 

Про це йдеться в повідомленні Європейської комісії, інформує агентство «Інтерфакс-Україна».

Документ засвідчує, що Європейський Союз зміцнює Європейську політику сусідства, збільшуючи фінансування сусідських країн.

За повідомленням, фінансування буде виділено для посилення політичної співпраці і для економічної інтеграції між ЄС і його сусідами. Зокрема, кошти будуть спрямовані на підтримку політичних та економічних реформ, регіональної та транскордонної співпраці в країнах-партнерах ЄС у рамках Європейського інструменту сусідства та Партнерського.

У цілому, за ці три роки обіцяють виділити понад 5,7 млрд. євро. Для України передбачено 470,1 млн. євро. 

Будуть також підтримані проекти в таких сферах, як кліматичні зміни, транспорт, енергетика та довкілля. 

«Ми хочемо привернути глибше до співпраці наших сусідів, доводячи, що ЄС залишається надійним партнером у цей важкий час. Збільшення фінансування — важливий інструмент для досягнення цих цілей», — каже віце-президент Єврокомісії, баронеса Кетрін Ештон.

Сусіди ЄС отримають понад 2 млрд. євро 2013 року, у порівнянні з 1,6 млрд. євро в 2010 році. 

У мільйонах євро Марокко отримає 580,5, Єгипет — 449,3, Молдова — 273,1, Туніс — 240, Йорданія — 223, Грузія — 180,3, Алжир — 172, Вірменія — 157,3, Ліван — 150, Сирія — 129, Азербайджан — 122,5, Лівія — 60, Ізраїль — 6.

Також повідомляється, що на регіональні програми Східного виміру виділено 262,3 млн. євро, на міжрегіональні — 757,7 млн. євро. 

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com