Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

ЗАГРОЗА ІСНУЄ

Гідрометцентр України прогнозує підтоплення в Києві низки районів під час весняного паводку. Про це повідомив голава Гідрометцентру Микола Кульбіда на селекторній нараді, передає кореспондент РБК-Україна.

«Підйом води варто очікувати, якщо в сантиметрах над умовним нулем поста, як звикли визначати метеорологи, це 720-800 см при нормальному рівні 715 см. Згідно з Балтійською системою, тобто  над рівнем моря, ці цифри будуть складати 94,2-95 м Балтійської системи», — сказав він.

Він зазначив, що при проходженні максимального рівня води можливе підтоплення територій і об’єктів, розташованих на заплави уздовж Канівського водосховища, зокрема, дачні масиви, Осокорки, Вишеньки, а також в Бортничах, в с.Вишенки, Гнідин в районі Корчуватого, а також досягнення відміток підтоплення в межах територій де немає дамб на Русанівських і Воскресенських садах, а також заплави на південь від міста. Також очікується підтоплення ділянок та будівель, зведених без належного підйому відміток води до безпечних.

Також відбуватиметься перелив води через Лівобережну дамбу Бортничі-Вишеньки та ускладнення проїзду транспорту по ній. Щодо Бортницької станції аерації, вона розташована на відмітках вище рівня, ніж очікується за прогнозом. «Ця станція не повинна бути затоплена», — відзначив він.

За даними голови Держводгоспу України Василя Сташука, пік повені на Дніпрі біля Києва припаде на 2-3 декаду квітня. «За даними Гідрометцентру максимальний обсяг повені в створі Києва, очікується об’ємом 28-33 куб. км... відповідно до прогнозу температурного режиму на березі є підстави прогнозувати проходження піку паводку на Дніпрі біля Києва в 2-3 декаді квітня місяця цього року», — сказав В. Сташук.

За словами першого віце-прем’єр-міністра Олександра Турчинова, підвищена небезпека весняного паводку очікується у третій декаді березня. Нагадаємо, що раніше МНС і Гідрометцентр попереджали про те, що паводок цього року може бути найсильнішим за останні 30 років.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com