Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Розслаблятися ще рано

Якщо в сім’ї є хоч один хворий на грип або ГРВІ, діти (навіть, якщо у них не спостерігається симптомів застудного захворювання) мають лишатися удома не менше 5 днів, оскільки саме впродовж цього часу, ймовірно, можуть бути інфіковані вірусом, заявив в інтерв’ю УНІАН засновник і президент фонду Eurolab, керівник штабу «Кияни проти грипу» Андрій Пальчевський.

За його словами,  найвищий ризик передачі існує протягом перших 5 днів захворювання одного з членів родини — близько 90% (з максимальним ризиком передачі в перший день захворювання — близько 40%), цей захід також попереджає поширення вірусу в навколишнє середовище.

«Наші діти масово повернуться в школу вже 25 листопада, але розслаблятися рано. Ймовірно, рівень захворюваності продовжуватиме зростати. Тому Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує вести щоденне спостереження за дітьми і персоналом, щоб запобігти контактам хворих зі здоровими людьми, якщо необхідно, вимірювати температуру і оглядати слизову носоглотки. Якщо виявлено симптоми грипу або гострого респіраторного захворювання, необхідно відразу  ізолювати хворого і звернутися за медичною допомогою», — зазначив А.Пальчевський.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com