Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Острів роздраю

Уряд Японії остаточно затвердив сьогодні документ, де заявляється, що Південні Курили «незаконно окуповано Російською Федерацією».

Документ складено у відповідь на запит голови комісії із закордонних справ нижньої палати парламенту Мунео СУДЗУКІ, який висловився за активну японську участь в економічних проектах на Південних Курилах, навіть якщо для цього потрібно буде «тимчасово погодитися» з правом Росії на управління островами. У відповідь уряд повністю відкинув таку точку зору.

«Російська Федерація незаконно окупує чотири північні острови, — говориться в документі, поширеному МЗС Японії. — В цій ситуації поїздки наших жителів туди або участь в освоєнні островів у формах, заснованих на передумові російського права на управління ними, не узгоджуються з позицією нашої країни з проблеми північних територій. У такому підході немає змін».

Токіо дозволяє подорожі японців на Південні Курили лише в нинішній формі «безвізових об­мінів», зокрема, для відвідин могил родичів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com