Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Центр відкритої освіти МАУП у нижній Саксонії

5 жовтня 2009 року у МАУП було підписано договір про створення центру відкритої освіти Міжрегіональної академії управління персоналом у нижній Саксонії (Німеччина). Цей договір про співпрацю підписали ректор МАУП Валерій Захожай та президент компанії «Ост-Вест брюке» Костянтин Сергієнко. Майбутній навчальний підрозділ має на меті здійснювати набір на навчання громадян Німеччини, але, перш за все, це будуть вихідці з України, з пострадянського простору, які переїхали на постійне проживання до Німеччини та отримали німецьке громадянство. Як правило, вони володіють українською або російською мовами і мають потребу в підвищенні свого освітньо-кваліфікаційного рівня. Співробітництво зосереджуватиметься переважно за спеціальністю «Психологія», поєднуючи дистанційну та заочну форми освіти.

Крім того, в ході переговорів було обговорено можливість встановлення спеціального супутникового обладнання для трансляції лекцій та консультацій безпосередньо з Києва на територію Німеччини з використанням можливостей Телеуніверситету МАУП. Це також відбувається в руслі Болонського процесу і створення єдиного європейського простору вищої освіти. Також через зазначений центр планується надавати освітні послуги трудовим мігрантам з України, які працюють на території Німеччини. Це також дуже важливо з точки зору їхньої соціальної адаптації.

До речі, нещодавно проректора з міжнародних зв’язків МАУП Ігоря Піляєва, який також взяв участь у переговорах, було призначено від України до консультативного комітету Ради Європи з питань Європейської конвенції про правовий статус трудящих мігрантів. В рамках цього комітету також обговорюватимуться питання підвищення ефективності надання освітніх послуг трудящим мігрантам, в тому числі, з України, які працюють в інших країнах Європи.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com