Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Детройт, да не той

Автомобільний Детройт виховав не одне покоління дизайнерів. Після того, як автобізнес тут завалився і почалися масові скорочення, багато креативників перекваліфіковуються на роботу в іншій, новішій і динамічнішій галузі — в світі моди.

Автомобілі і одяг можуть показатися зовсім різними сферами людського життя, але в області стилю вони мають багато загального, затверджують детройтські дизайнери. Промислова історія міста дає унікальне відчуття дизайну, і його виробничі потужності добре підтримують зростаючий попит на предмети одягу місцевого виробництва.

«Автомобільні дизайнери вельми компетентні в питаннях моди, і вони розуміють загальні принципи дизайну, — говорить головний дизайнер Schott N.y.c. Джо Феріс. — люди Креативні креативні в будь-якій сфері».

«Я думаю, Мічіган зараз — чудове місце для розвитку індустрії моди», — вважає Брайан Хіт, засновник тижня моди Детройта, який проводиться регулярно з 2005 року дотично до Тижня моди в Нью-Йорку і покликаний допомогти представити свої колекції місцевим, американським дизайнерам. Брайан упевнений, що такі заходи, як його Тиждень, можуть привернути пильну увагу крупних магазинів зі всієї країни.

Низькі ціни детройтців роблять місто привабливим для представників творчих професій. Мічіган зараз вельми відповідне місце для різних креативних стартів, багато хто вважає Детройт за місто майбутнього буму в модній індустрії.

Місто вже дістало декілька перших зірочок, наприклад, за дуже перспективні вважаються роботи Дженни Кетор, яка почала створювати колекції сумок відразу після звільнення з автомобільної компанії.

З падінням автопрому Детройт став вимираючим містом: творча молодь вважає за краще переїхати в динамічніші і сучасніші міста — Нью-Йорк, Лос-Анджелес, Чікаго. Розвиток fashion-індустрії може допомогти виправити негативну ситуацію.

У ці дні в місті проходить ще один модний захід — Fashion in Detroit, на відкриття якого приїхали зірки національного масштабу, наприклад Бетсі Джонсон і Кід Доля, яка представить тут свою лінію одягу Made in Detroit.

З місцевих учасників великий потенціал фахівці бачать у Віллі Малколма, чиї чоловічі костюми надихнуті костюмами американських акторів 30-40-х років минулого століття. Малколм став дизайнером після звільнення із страхової компанії два роки тому, і в травні цього року представив свою першу колекцію. Зараз він вже наймає співробітників — низькі витрати і порівняно невеликий рівень конкуренції в Детройті дозволили йому встати на ноги.

Отже, цілком можливо, Детройт вже через декілька років асоціюватиметься не з автопромом, а зі світом високої моди.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com