Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Нові ідеї для бізнесу

Як відомо, Центр з організації практики, працевлаштування студентів та роботи з випускниками займається організацією практики студентів Президентського університету усіх спеціальностей, форм навчання та факультетів післядипломної освіти при МАУП, сприяє працевлаштуванню студентів та випускників Академії. Про новини від Центру розповіла Директор Центру з організації практики, працевлаштування студентів та роботи з випускниками Ксенія Ловецка.

Найближчим часом в Академії готується профорієнтаційна акція за підсумками роботи у минулому році, що мається на увазі?

— Так, 9 жовтня у кіноконцертному залі «Україна» відбудеться конференція, якою ми підводимо під­сумки організації практики для студентів Міжрегіональної Академії управління персоналом у співпраці з Компанією «United Business Corpo­ration» та її партнерами. Цією акцією ми прагнемо показати, що Академія готує висококваліфікованих фахівців, яких із задоволенням приймають на практику. Після проходження якої нашим випускникам пропонують роботу, і навіть з другого курсу. Під час цієї конференції кращі практиканти отримають відзнаки від роботодавців.

— Скажіть, будь-ласка, з Вашого досвіду, які спеціальності користуються більшим попитом серед роботодавців?

— Зараз найчастіше звертаються шукаючи спеціалістів банківської справи, майбутніх фінансистів, фахівців з управління персоналом, юристів і т.д.

Під час конферен­ції будуть підведені під­сумки роботи, чи можна говорити про статистику, скільки студентів пройшли практику за останній період?

— За травень-червень 2009 року на практику було направлено близько 660 студентів денної форми навчання, які успішно працювали і отримували професійний досвід в державних організаціях та приватних компаніях.

Ви цікавитесь враженнями студентів від проходження практики?

— Звичайно, теоретичні знання і практика це зовсім різні речі, і саме це, в першу чергу, помічають студенти, при проходженні практики. Послухати лек­ції — це цікаво, а іноді навіть весело, а під час реальної роботи вони розуміють, що все набагато серйозніше і від студентського життя вони переходять у доросле. Вони не жаліються, а говорять, що під час практики побачили, що на них чекає у майбутньому. Іноді навіть бувають випадки, коли під час практики студенти усвідомлюють, що обрали не ту спеціальність, що певна робота надто складна для них, тобто практика допомагає перевірити свій вибір професії.

— Якщо зараз Центр підводить підсумки роботи, то напевне, вже існують нові плани і проекти?

— 9 жовтня у кіноконцертному залі «Україна» відбудеться конференція, якою ми підводимо під­сумки організації практики для студентів Міжрегіональної Академії управління персоналом у спів­праці з Компанією «United Business Corporation» та її партнерами. Наступного року ми будемо підводити підсумки щодо спів­праці з усіма компаніями та організаціями, з якими співпрацюємо. А також ми плануємо укласти договори з організаціями та компаніями в інших містах, щоб знаходити місця для проходження практики студентами, які навчаються у Києві, але проживають в інших містах. Таким чином ми оптимізуємо нашу роботу і розширюємо можливості для наших студентів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com