Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Щоб Врятувати Росію, треба менше пити

Згідно з доповіддю Програми розвитку ООН, Росія, чисельність населення якої скоротилася на 6,6 мільйона осіб з 1993 року, втратить до 2025 року ще 11 мільйонів.

Як передає АР із посиланням на доповідь, країну з індексом смертності на рівні екваторіальної Африки, очікує гостра проблема нестачі робочої сили, незважаючи на постійний приплив мігрантів. Скорочення трудових ресурсів стане причиною неминучого уповільнення темпів економічного зростання РФ. Автори доповіді зазначають, що Росії необхідна як реформа системи громадської охорони здоров’я, так і стилю життя — один з найвищих рівнів смертності серед країн з економікою, що розвивається, безпосередньо пов’язаний з пияцтвом та алкоголізмом.

За оцінками експертів, починаючи з 1991 року більше половини летальних результатів росіян у віці від 15 до 54 років так чи інакше пов’язано із запеклим споживанням алкоголю. Саме ця «національна традиція» обмежує середній термін тривалості життя для чоловіків Росії віком близько 60 років.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я і соціального розвитку Росії Тетяна Голікова закликала вже цього року підготувати концепцію державної політики щодо зниження масштабів зловживання алкоголем та профілактики алкоголізму серед населення Росії.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com