Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ввозять ракети?

Міністерство закордонних справ України поки що не має офіційного підтвердження інформації щодо ввезення кораблями Чорноморського флоту РФ крилатих ракет у Севастополь.

Про це повідомив керівник прес-служби МЗС України Василь Кирилич сьогодні на брифінгу.

»Я не володію офіційною інформацією, яка підтверджує цей факт», - сказав він. Кирилич також зазначив, що МЗС України вживає всіх необхідних заходів у межах своєї компетенції для з’ясування того, чи мав місце такий факт. Він нагадав, що базові та додаткові угоди з питань ЧФ РФ не передбачають ніяких правових підстав для здійснення заміни озброєнь російського флоту на території України.

Про це свідчить і зміст пункту 1 статті 4 Угоди між Україною та РФ про статус і умови перебування Чорноморського флоту РФ на території України.

Кирилич зазначив, що будь-які односторонні дії російської сторони в питаннях заміни озброєнь ЧФ на території України будуть вважатися незаконними.

Нагадаємо, 18 вересня українські ЗМІ повідомили про незаконне ввезення на територію України крилатих ракет кораблем Чорноморського флоту Росії.

За інформацією Української правди, зараз на території Севастополя перебуває великий десантний корабель ЧФ РФ Микола Фільченков з вантажем крилатих ракет на борту, на ввезення яких Україна дозволу не давала.

 

 

За матерiалами: УНІАН

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com