Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У нових планах є цікавинка

Польща вважає «цікавою» нову пропозицію США встановити мобільну систему протиракетної оборони в Європі замість раніше запланованої ПРО, елементи якої мали бути розміщені на польській та чеській території. Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський сьогодні журналістам.

Голова польського МЗС заявив, що США не відмовляються від досягнутої раніше домовленості з урядом Польщі про передачу польським Збройним силам ракет «Патріот», які мали бути доставлені країні в обмін на встановлення ракет-перехоплювачів в рамках ПРО.

«Вони мають бути озброєні та обладнані системою зв’язку, який дозволить підключити їх до польської антиракетної оборони», — сказав він.

Крім того, Сікорський заявив, що елементи нової системи протиракетної оборони можуть бути розміщені у тому самому місці, де раніше планувалося встановити ракети-перехоплювачі.

«Не виключаю, що умова (від серпня 2008 року про елементи ПРО у Польщі) буде виконуватися. Можливо, єдине, що зміниться, це назва ракет у додатку», — сказав він.

Сікорський також запевнив, що нератифікування польсько-американського договору щодо ПРО парламентом Польщі, а також спосіб, в який поляки вели переговори, не вплинули на рішення американців відмовитись від цієї системи у раніше запланованому вигляді.

Він сказав, що США прийняли це рішення самостійно.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com