Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Підставні жертви ДТП заробляють

«Хитруни наглядають авто ціною в 20—50 тисяч доларів. На суперкруті джи­пи і авто преміум-кла­ссу не зазіхають — бояться. Шахрай вибирає авто, яке їде нешвидко, частіше в крайній правій смузі близько узбіччя. Нібито переходячи дорогу, «пі­шохід» раптом падає на капот. Зовні все виглядає, ніби водій збив людину. В більшості випадків шокований водій вибігає з машини, і бачить, що «потерпілий» приходить до тями.

«Пішохід» заявляє, що згоден за декілька сотень (або тисяч доларів) мирно розійтися. Випадки такого шахрайства в Києві вже зареєстровані» — розповів начальник прес-служби київської міліції Володимир Поліщук.

Почастішали і так звані «підстави»: водії навмисно створюють аварійну ситуацію, підставляючи своє недороге авто дорожчому. Вони наперед спеціальним наждаком дряпають свій автомобіль і виїжджають на трасу, а примітившись відповідну жертву починають наче випадково підтискати її. У результаті створюється ілюзія невеликого ДТП. Обидва авто зупиняються, і шахрай починає дзвонити і голосно описує ситуацію нібито своєму страховому агентові який, природно, відповідає в трубку, що винен не він.

Шахрай розраховує на шоковий стан «винуватця» і тут же заявляє, що можна домовитися, наприклад, за тисячу доларів, тому що, мовляв, він дуже поспішає. В такому випадку, вважають в міліції, треба спокійно без паніки і метушні оцінити ситуацію і негайно викликати на місце «ДТП» ДАІ. Охочі легко заробити, як правило, швидко тікають.

Адже фахівці відразу зрозуміють, що пішохід ніяких каліцтв не отримав, а подряпини на авто — не від зіткнення, а від «наждака».

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com