Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НЕРВОВІ ВОДІЇ

За останні декілька тижнів, за даними Департаменту ДАІ України, відбулися чотири напади на інспекторів, а з початку року — близько десяти.

Рядові автоінспектори розповіли, що така агресія пов’язана з високими штрафами, мовляв, водії неадекватно реагують, коли їх зупиняють. Штрафи збільшилися, ось вони і нервують, прагнучи довести, що інспектор не має рації. «Причому більшість таких людей їздять на крутих іномарках і думають, що їм все дозволено», — розповідає автоінспектор Дмитро Надаховській з Хмельницької області. Надаховській був одним з тих інспекторів, які постраждали він рук агресивних водіїв. Після того, як він з напарником зупинив п’яного на вигляд водія моторолера, той, недовго думаючи, увіткнув в шию інспектора ніж! «Коли ми його зупинили, то запропонували проїхати в лі­кар­ню, щоб з’ясувати, п’яний він чи ні. Він відмовлявся, потім поліз в кишеню нібито за документами і через мить ударив мене ножем в шию. Після цього додав, що, я його, мовляв, надовго запам’ятаю. Його ми затримали, закували в кайданки. Скоро відбудеться суд», — розповів Дмитро. Напарник допоміг інспекторові, що спливав кров’ю, доїхати до лікарні, де той провів близько місяця. У Миколаївській області, як розповіли в Першотравневій роті ДПС, не так давно зловмисники побили і навіть пограбувати інспектора Євгена Цушка, який досіль лікує травми голови. Він патрулював на трасі Ульяновка—Миколаїв, фіксуючи порушників. Зупинилося авто, з якого вибігли троє хлопців, побили інспектора і забрали у нього відеокамеру, мобільний телефон і ключі від автомобіля. Через 15 хвилин зловмисники були затримані. Подіб­ний випадок, як повідомили в Департаменті ДАІ, відбувся недавно і в місті Чортків Тернопільської області. Там місцевий мешканець також побив інспектора. Якщо провину агресивних водіїв і пасажирів доведе суд, то їм загрожує до 14 років в’язниці.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com