Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Пристрасті по євро-2012

1 вересня фракції Партії регіонів і БЮТ подолають вето президента Віктора Ющенка на закон про фінансування Євро-2012. Про це заявив в інтерв’ю агентству УНІАН нардеп Михайло Чечетов.

За його словами, «однозначно ми подолаємо це вето, оскільки тут зіграли якісь суто політичні амбіції Віктора Андрійовича». Він наголосив, що ця ситуація «б’є по престижу України і вето — це практично спроба позбавити будь-яких шансів нашу країну на проведення Євро-2012». «Тому, коли на кону престиж країни, репутація країни, то Партія регіонів відстоюватиме свою позицію до останнього», — додав Чечетов.

Відповідаючи на реплі­ку про те, що у фра­кції Партії регіонів не всі так однозначно позитивно ставляться до заветованого закону, Чечетов наголосив, що в партії є дисципліна.

За його словами, дискусії в партії тривають до ухвалення рішення, а «коли рішення ухвалено, то всі як солдати беруть під козирок, незалежно від рівня, рангу партійного функціонера і виконують його».

Разом з тим він наголосив, що якщо говорити про економіку, то цей закон не зовсім досконалий. «Може хтось і дивиться на цей закон крізь призму якихось економічних теорій, але в цій ситуації треба дивитися крізь призму престижу країни», — додав Чечетов.

Проте багато експертів вважає, що намагання уряду фінансувати Євро-2012 із коштів НБУ (Ю.Тимошенко запропонувала, щоб НБУ перерахував на до бюджету авансом 9,8 млрд грн) може перелізувати бюджет України 2010 року та дестабілізувати фінансову систему країни. Як відомо, фахівці Мінфіну, НБУ, секретаріату Президента, «Украавтодору розробили схему фінансування проектів Євро-2012. Особливість її в тому, щоб домогтися цільового використання кожної гривні.

Отож, виникає багато запитань і головне: в разі, якщо НБУ погодиться виконати ультиматум Уряду і перерахує гроші на Євро-2012 до бюджеті, чи будуть вони використані за призначенням? За нинішньої ситуації дати хоч якусь гарантію щодо цільового використання коштів на Євро-2012 навряд чи дадуть навіт найбільші оптимісти.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com