Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Золоті» студенти МАУП

В Академії віддавна приділяють велику увагу розвитку фізкультури і спорту. Тут працюють численні секції, де студенти мають можливість займатися різними видами спорту. Чимало з них досягли неабияких успіхів. Так, студенти МАУП є переможцями чемпіонатів різних рівнів із вільної боротьби, рукопашного бою, футболу, баскетболу, аеробіки. Пишається Міжрегіональна Академія управління персоналом і своїми олімпійськими чемпіонами та призерами олімпійських ігор — нинішніми студентами, або ж уже випускниками. А це — Ельбрус Тедєєв, Василь Вірастюк, Ірина Мерлені, Володимир Шацьких, Ігор Разорьонов, Антон Бочкарьов, Наталя Скакун, та інші.

Активно розвивається в Академіїі футбол, що приносить свої результати. Імена наших спортсменів-футболістів знані і за межами України. Своїми перемогами вони примножують спортивну славу Академії та України.

Нагадаємо, що у 2005 році маупівці вперше захищали честь Батьківщини на європейському рівні — чемпіонаті континенту серед вищих навчальних закладів. І перша спроба виявилася вдалою — команда МАУП стала бронзовим призером. Варто зазначити, що за роки незалежності маупівці єдині, кому вдалося повернутися з цього форуму не з порожніми руками.

Це досягнення дало право Україні вже в наступному році делегувати на студентське Євро дві команди. У 2006-му футболісти Академії зупинилися за крок від призової трійки — посіли четверте місце. У 2007 році завдяки влучному удару у ворота суперників вихованець Академії Дмитро Пронкевич приносить перемогу збірній України і визнаний найкращим гравцем Всесвітньої Універсіади. Минулого року футбольна команда МАУП виборола друге місце у VI чемпіонаті Європи з футболу серед студентів.

Цьогорічна 25 Всесвітня Універсіада проходила у Сербії. Варто зазначити, що головний тренер збірної Володимир Лозинський вже вдруге вивів Україну на міжнародний рівень, і нині є головним консультантом команди МАУП з футболу. Вдруге студентська збірна України здобуває перемогу у фіналі і посідає вищу сходинку пядесталу. П’ять учасників збірної України з футболу — студенти МАУП склали основу команди.

Вирішальний футбольний поєдинок відбувся у п’ятницю, 10 липня, коли студентська збірна України здобула перемогу над командою Італії з рахунком 3:2. Два роки тому ці команди вже розігрували «золото» Універсіади, і тоді все вирішив останній влучний удар нашого студента Дмитра Пронкевича. Цього разу уболівальники стали свідками одразу п’ятьох голів. Уже на другій хвилині матчу, команда України використала «домашню заготовку» під час розіграшу кутового. Другий гол наші футболісти провели знову після подачі з кута поля — захисник Антон Монахов не став робити передачу, а відразу пробив по воротах. Ігор Гордя виявився причетним і до третього голу у ворота апеннін­ців — пройшовши флангом, він зробив націлену передачу на Андрія Шевчука, однак її замкнув не партнер по команді, а італієць. Останні хвилини часу довелося добряче понервувати, оскільки суперник пішов в атаку мало не усією командою. Але рахунок не змінився: 3:2 на користь українців!

Президент Всеукраїнської Футбольної Асоціації Студентів Віталій Пилипенко перемогу збірної команди України з футболу розцінює так: «Ми — чемпіони. Команда виступила чудово, показала високий рівень підготовки. Учасники з самого початку були налаштовані на перемогу». На питання про підготовку студентів МАУП, які входять до складу збірної, відповідає: «Особлива подяка керівництву МАУП. Вони поряд з навчальним процесом виховують чудових спортсменів, які приносять славу Україні. Отримувати освіту в начальному закладі та захищати його честь — це правильний підхід керівництва Академії у формуванні всебічно розвиненої особистості. Хлопці змогли виграти завдяки колективізму, духу, майстерності та за рахунок віри у себе».

Ділиться враженнями захисник команди Антон Монахов студент ІІ курсу Інституту менеджменту та бізнесу МАУП: «Нам було важко здобути перемогу, але ми це зробили. Емоції переповнювали під час останньої гри. Велике спасибі керівництву Академії, яке постійно підтримує спортсменів, цікавиться нашими досягненнями».

Команда Івано-Фран­ків­ського національного технічного університету нафти і газу — постійний футбольний суперник команди МАУП. Президент ФК «Прикарпаття» поділився враженнями від футбольної гри: «Я задоволений, що перше місце за Україною. Досвід і дух перемог допоміг нашій команді стати чемпіоном. Для будь-якої команди виграти подібні змагання — це досить вагома подія, яка залишиться на все життя і увійде в історію. Наступного разу команда стане беззаперечним фаворитом».

Переповнений враженнями директор департаменту фізичної культури і спорту Мирон Ільницький поділився враженнями від гри: «Тренер збірної Володимир Лозинський виховав команду у дусі перемоги. Я з гордістю можу сказати, що МАУП — лідер студентського футболу України. Наше завдання — максимальне, друге і третє місце — це вже поразка. Наші студенти — основа збірної студентської команди».

Колектив співробітників та дружня студентська сім’я МАУП вітає студентську збірну України з футболу і бажає нових перемог! Особлива подяка футболістам МАУП, які несуть спортивну славу Україні і Академії. Це — Антон Монахов, Андрій Башлай, Андрій Шевчук, Артем Старгородський, Андрій Запорожан.

 

Прес-служба МАУП

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com