Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Переміг путчист

Військовий лідер Мавританії генерал Мохаммед ульд Абдельазіз, що захопив владу в 2008 році, оголошений переможцем президентських виборів, що відбулися 18 липня 2009 року, повідомляє РБК.

Як повідомило МВС Мавританії, генерал отримав на свою підтримку 52% голосів і переміг у першому турі. При цьому явка виборців, за даними відомства, становила 61%, передає Бі-Бі-Сі.

Ще до оголошення офіційних результатів голосування опозиція заявила, що результат виборів сфабрикований. Один з основних кандидатів від опозиції Месауд ульд Булькхейр заявляв, що «фарс з демократичними виборами затіяний для того, щоб узаконити військовий переворот».

Вибори в Мавританії пройшли після 11 місяців правління військових. На посаду президента балотувалося 10 кандидатів, серед яких два колишні глави держави.

Нагадаємо, що в серпні минулого року державні збройні сили захопили столицю Мавританії місто Нуакшот і узяли під варту президента країни Сиді Мохаммеда ульд Шейха Абдаллахи. Заворушення в мавританській столиці виникли після того, як президент країни відправив у відставку главу Генштабу Мохаммеда Ахмеда Газуані і начальника президентської гвардії, яким був тоді Абдельазіз. Очолювані цими генералами солдати узяли під контроль декілька урядових установ і президентський палац.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com