Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Ой, Дніпро!

На території Черкаської області у Дніпрі та ще шести річках стан води не відповідає санітарним нормам.

 

Як повідомив УНІАН лікар відділення комунальної гігієни Черкаської обласної СЕС Анатолій Ілляшенко, у Дніпрі було виявлено незначне перевищення вмісту заліза, фенолів (продуктів життєдіяльності синьо-зелених водоростей, у яких зараз період цвітіння), зафіксовано також наявність коліфагів (вірусів кишкової палички).

За словами А.Ілляшенка, лікарі не рекомендують купатися на стихійних пляжах, які ніхто не контролює. У Черкасах купатися можна лише на двох пляжах, у Каневі — на одному, на лівому березі Дніпра — на чотирьох пляжах.

За результатами лабораторної експертизи якості річкової води, проведеної Черкаською обласною санепідстанцією, високе бактеріальне забруднення виявлене ще у шести річках Черкаської області. Основна причина забруднення — недостатнє очищення стічних вод.

Зокрема, за даними СЕЗ, забруднення спричинене поганою роботою очисних споруд у річці Тясмин (Смілянський район). Також небезпечно купатися у річках Золотоношка і Суха Згар (Золотоніський район), через критичну ситуацію на очисних спорудах каналізації міста Золотоноша.

У Катеринопільському районі через скид недостатньо очищених стічних вод з міста Ватутіне забруднилася річка Шполка, яка у свою чергу зіпсувала воду в річці Гнилий Ті­кич.

Поки що не встановлено причини забруднена річка Уманка (Уман­ський район).

 

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com