Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Європейські банки висунули ультиматум Нафтогазу

Європейські банки — потенційні кредитори НАК «Нафтогаз України» — вимагають, щоб ціни на газ в країні не дотувалися з держбюджету, заявив у п`ятницю офіційний представник Єврокомісії Марк Грей. За його словами, рішення про виділення кредиту буде ухвалено після того, як Україна назве терміни відмови від дотацій, пише Комерсант-Україна.

У Нацкомісії з регулювання електроенергетики вважають, що питання підвищення цін на газ для ТКЕ може бути розглянуте до кінця року. А голова комісії Валерій Кальченко у п“ятницю заявив, що нинішній рівень цін на газ для населення і ТКЕ давно «не має економічного обгрунтування». Втім, прем“єр-міністр Юлія Тимошенко висловила сумнів в тому, що зростання цін на газ відбудеться цього року. «Не живіть чутками. Я пропоную дочекатися підписання меморандуму, тоді буде ясно, є там підвищення чи ні», — сказала вона. Отримати коментар «Нафтогаза» виданню поки не вдалося.

З проханням надати кредит на закупівлю газу у розмірі $4 млрд НАК «Нафтогаз України» звернулася до Єврокомісії в червні. У комісії тоді відмовили у виділенні коштів, пообіцявши допомогти в організації переговорів з великими європейськими банками. Переговори ведуться досі. Раніше Україна вже обіцяла МВФ в обмін на кредит до кінця року підвищити ціни на газ для населення на 20%, повідомляв заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com