Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Дані перерахунку голосів в Ірані збіглися з результатами виборів

Перерахунок 10% довільно відібраних бюлетенів, поданих на президентських виборах в Ірані, що відбулися 12 червня, підтвердив попередні результати голосування, повідомляє РИА «Новости» з посиланням на France Presse.

За даними іранського інформаційного агентства Fars, перерахунок бюлетенів в містах Караз, Керман, Баболсар, Сарабішеш і Нахбандан, показав ті самі результати, що і два тижні тому. При цьому в повідомленні не уточнюється, хто саме з кандидатів отримав перемогу в кожному з цих міст.

Також бюлетені були перераховані в провінції Західний Азербайджан, проте результати підрахунку поки невідомі, зазначає Fars.

Минулого тижня Наглядова рада після зустрічі з переможеними кандидатами на посаду президента Ірану, в ході якої заслуховували їхні скарги, повідомила про свою готовність піти на такі заходи врегулювання спірного аспекту навколо голосування виборців на виборах голови держави.

При цьому, жоден представник опозиційних екс-кандидатів при процесі перерахунку не був присутній.

Згідно з офіційними результатами, переконливу перемогу на виборах з 62,63% голосів взяв чинний голова Ірану Махмуд Ахмадінежад, його основний суперник Мірхоссейн Мусаві набрав 33,75% голосів.

Мусаві ще до оголошення офіційних підсумків заявив про свою перемогу, а пізніше звинуватив владу в підтасовуванні результатів голосування. В Ірані почалися масові заворушення.

Низка країн висловила серйозну заклопотаність ситуацією, що склалася в Ірані після виборів.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com