Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

У Латвії знають, як боротися з “шумахерами”

Управління дорожньою безпекою в Латвії роз­робила кампанію проти водіїв, які пере­вищують швидкість і/або агресивно водять машину. Звичайно ж, кампанія спрямована не на тих водіїв, які перевищують швидкість на 10 км/год, а на тих, хто грає з швидкістю і кого розшукує поліція.

Витяг з Сертифікату: «Є люди, які віддадуть все, щоб опинитися на вашому місці, а опинившись на вашому місці, вони б ніколи не грали з життям. Задумайся!»

Людина, що пере­вищила швидкість, підпи­сується під наступним текстом:

«Я, такий-то такий - то, перевищивши швидкість
і/або управляючи маши­ною в агресивній формі, підтверджую, що моє життя не важливе для мене і я з радістю плюю на нього.

Будучи при повному розумі і в тверезій пам’яті, я усвідомлюю, що рано чи пізно потраплю в аварію. Тому відразу після аварії я заповідаю моє серце, нирки, а також і інші органи, що не постраж­дали від удару, тим, кому вони потрібні більше.

Я прошу заздалегідь пробачити мене тих людей і їх близьких, кого я вб’ю або покалічу в автокатастрофі. Дата. Підпис»

Видно, сертифікат розповсюджувався подібно до «листів щастя» - поштою прямо в руки злісним порушникам. У результаті, згідно офіційній статистиці, кількість жертв ДТП за останній звітний період вже скоротилася на 29%.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com