Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Європейський вибір - без корупції!

Наразі в Україні велика увага приділяється протидії корупції в органах державної влади. Негативний вплив на політику, економіку, соціальну сферу може набути визначального та незворотного характеру, якщо вчасно не вживатимуться заходи щодо боротьбі з корупцією.

Чинне законодавство не є досконалим, але достатнім, щоб доволі ефективно боротися з корупцією та запобігати їй. Крім законодавчих актів, опубліковано сотні листів, роз’яснень, формулярів та інших документів, які пояснюють, де і яким чином боротися з цим злом.

Важливим є чітке усвідомлення сутності корупції, від чого значною мірою залежить формування стратегії і тактики антикорупційної діяльності. Існує чимало визначень терміну «корупція», починаючи від зведення її до такого злочину, як отримання хабара, і закінчуючи загальними формулюваннями, які не містять конкретних ознак злочину.

Наша країна проголосила європейський вибір, тому особливої актуальності набуває досягнення відповідності між задекларованими цілями та повсякденною дійсністю. Принципово важливим є розуміння того, що масова корупція унеможливлює побудову громадянського суспільства. А у «не громадянському суспільстві» гальмуються ринкові реформи, економічна політика не зможе набути соціальної спрямованості.

Шановні платники податків, робота податкової інспекції спрямована на забезпечення довіри населення до органів державної податкової служби, а також формування у громадян впевненості у рівності кожного перед законом. В органах ДПС України запроваджено телефон довіри, за яким можна повідомити про неправомірні дії працівників податкових органів: 461-77-35. Дякуємо за співпрацю.

ДПА України спільно з редакцією «Вісник податкової служби України» вперше готують до друку у травні 2009 року Методичні рекомендації щодо централізованого приймання та комп’ютерної обробки податкової звітності платників податків. У тематичному випуску журналу буде широко викладено теорію і практику подання електронної податкової звітності.
З питань передплати журналу «Вісник податкової служби України» просимо звертатись до ДПІ у Голосіївському районі м. Києва, вул. Жилянська, 23, кім. 214, тел. 591-61-77.

Шановні громадяни! Запрошуємо Вас до обговорення Національної доповіді «Про стан та перспективи розвитку підприємництва в Україні». Для ознайомлення просимо Вас звертатись до ДПІ у Голосіївському районі м. Києва, вул. Жилянська, 23, кім. 214, телефон 591-61-77 та на
Веб-сайт ДПА у м. Києві www.kyіvsta.gov.ua. Зауваження та пропозиції Ви можете надсилати до ДПІ у Голоcіївському районі м. Києва та на електронну адресуkievdpa@kуіvsta.gov.ua

Податківцями Голосіївського району столиці  з метою   підви щення рівня соціальної забезпеченості громадян проводиться систематична робота по виведенню з «тіні» заробітної плати та виявленню «тіньових коштів». Про факти порушень при виплаті   заробітної плати можна повідомити податкову інспекцію у Голосіївському районі м. Києва за телефоном - 591 61 84.

 

ДПІ у Голосіївському р-ні м. Києва

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com