Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Де справедливість!

Звернення Президенту України В.А.Ющенку

Копія:

1)         Голові Ради організації ветеранів України П.С.Цибенку;

2)         Москва, Раді ветеранів 9 ОТК;

3)         ЗМІ.

 

Я інвалід, який потребує паліативного лікування, лікуюсь лабораторне (дома).

Мене відвідують лікарі, допомагають близькі мені люди - кошти для лікування потрібні. Я не дикун, добре розумію, що є санаторії. Бував у санаторіях - за що вдячний державі. В даний час ресурс мого здоров’я на межі.

На моє звернення до Вас надати мені компенсацію одержав відповідь:

«За два роки не використаних санат. путівок - 250 гривень (125 гр. за 1 рік)».

Це насмішка, приниження честі, гідності людини (інв. ВВ війни і праці, дітей війни). Управління РДА та ОДА посилаються на Постанову КМУ від 17.06.2004р. №785 та Наказ Мінпраці від 20.02.2008р. №53.

Звертаючись до Вас, шановний Вікторе Андрійовичу, я розумів,що РДА та ОДА обмежені названими вище бюрократичними вимогами КМУ та Мін. праці і просив направити справу для розгляду юридичному управлінню.

До ОДА та РДА я претензії не мав - вони за позитивне розв’язання питання.

Всі мої три звернення - марна трата часу і сил. У відповіді КОДА від бюрократичного всевладдя я отримав ще раз неправду, наругу над моєю честю і гідністю людини, що здоров’ї (ресурс вже вичерпаний) і по моїй довірі до влади.

Я був упевнений, що В.А.Ющенко (за якого я голосував на виборах) – політик глибоко демократичного менталітету, не байдужий до минулого і майбутнього України.
І тому звернувся до Вас з великою шаною і надією, за Вашою увагою і допомогою.

Нас, інвалідів ВВ війни і праці (дітей війни) залишилось менше від кількості наших чиновників та олігархів, які жирують: санаторні путівки - за захмарними цінами, одержують високі зарплати (20000—30000 грн і більше та ще й по 30000 грн на оздоровлення.

«Максимальна пенсія в Україні перевищує міні­мальну в десятки разів. «Еліта» одержує пенсію від 6000 гр. Усі інші отримують менше 1000 грн» - «Тиждень» №7 20-26.02.09, нардеп від БЮТ С.Соболєв.

Аморальна влада прогнила і загрузла в брехні, корупції, обкраданні власного народу, породила гнилу облудну мораль, яку прагне поширити на все суспільство, травмує державних службовців, які бояться давати об’єктивні відповіді (оцінки) зверненням громадян.

Зі згаданії відповіді розумію, що мої звернення на Вашому столі, на жаль, не лежали. Оскільки, пане Президенте, простій людині через «амбразуру» вашої служби дістатись до Вас неможливо, я змушений звертатись за допомогою до ЗМІ, можливо, добродії з преси допоможуть моєму зверненню лягти на Ваш стіл.

У названій відповіді ОДА (управління) виражена безвідповідальність чиновника, ненависть до людей. Ця загальна зневага до людей, як катастрофічне поширення корупції - не випадковість, а системна криза управління державою.

Тому прем’єр-міністр повинна це бачити, а не займатись фальсифікацією Закону держави про знедолених, перетворивши фактичну середню вартість путівки з 4000 гр. на 125 грн, не бігати на телеканали, бомбуючи людей фарисейством.

Працею старшого покоління, яке захистило Батьківщину від фашизму і відновило після руїн, Україна утвердилася (до незалежності) у першій десятці найрозвиненіших країн світу. А в 2007р. (докризовий час) опинилась на 131 місці.

Україна бідна як церковна миша. У свіжому рейтингу, оприлюдненому. Австралія визнана найбільш процвітаючою країною у світі. У всіх країнах, що увійшли до першої п’ятірки рейтингу, спостерігається високий рівень довіри до уряду (Австралія, Австрія, Фінляндія, Німеччина, Сінгапур).

У липні 2008 р. був озвучений рейтинг найщасливіших країн світу. Першою в списку опинилась Данія. Україна у списку відсутня, як і в списку щасливих країн Європи. А за рівнем корупції у вересні 2008 р. Україна опинилась на 134 місці.

Куба - на 51 місці у світі і зараховується ООН до країн з високим розвитком людського потенціалу.

Україна посіла 152 місце з рейтингу еконо­мічно вільних країн світу (із 180). А з 43 країн Європи у нас 42 місце (гірше тільки в Білорусі. Україна посіла 134 місце серед 180 країн за рівнем корупції, і ситуація продовжує погіршуватися.

Причина: некерованість держави, втрата духовних орієнтирів, потреба відродження цінностей.

Наша корумпована влада приспала штучно створену кризу -до цього часу відсутній антикризовий план (заходи). Влада взялась латати бюджет за рахунок соціальних програм знедоленого люду, обминаючи олігархів. А Туреччина, наприклад, в час кризи 2002 -2003 р. звернулась до місцевих олігархів з проханням допомогти пережити економічне лихоліття («Персонал плюс», №11-12.09). Варто замислитися.

Чому ж наша влада не звертається до наших
олігархів з проханням допомогти.? Для них останні роки стали золотим потоком для збагачення - за копійку приватизували багатство України! Володіють багатством 2-3- річного бюджету України. Тепер повиганяли на вулиці людей без зарплати - наш найпродуктивніший працьовитий люд блукає світом, шукаючи роботу.

Бездарність режиму призвела до люмпенізації значної частини населення. Кілька тижнів тому Голова регуляторної політики і підприємництва Олександра Кужель сповістила, що гр. України, котрі працюють за кордоном, отримують право брати участь у спрощеній системі оподаткування, надсилаючи платежі засобами зв’язку. Тут варто подумати, до якої «мудрості» прийшла влада. Чи відомо про це Вам, шановні Віктор Андрійович та Юлія Володимирівна?

Влада примусила людей залишити свої домівки, родини, а тепер корумпована влада апелює до них за допомогою (подвійний податок, бо вони один вже платять в країні перебування).

Щасливі люди, які мають високоморальну владу, яка живе турботами про співвітчизників, як в Данії, Австралії, Скандінавії.

Шановний пане Президенте України, прошу дати відповідь (через ЗМІ): у якій країні ми живемо?

Чи є наша країна демократичною? Бо я розумію, що, «демократія - це баланс інтересів передусім економічних.

Баланс інтересів - співвідношення доходів 20% найбагатших громадян країни і 20% найбідніших, тобто - у скільки разів доходи найбагатших перевищують доходи найбідніших громадян. У ЄС середній показник спів­відношення доходів становить - 4,8; у Швеції - 3,5; в Португалії - 7,3; у Китаї - 7,1; в Японії - 4. А у нас (Україна) - 40.

Економічний рівень свідчить про рівень політичної культури і суспільної моралі. За оцінкою провідних західних фахівців співвідношення 10:1 є критичним.

Прошу назвати всіх мільярдерів, мільйонерів України у пресі та які вони платять податки. Який їхній вклад в подолання кризи? І як, на основі цього, називати Україну? Демократичною? Буржуазно-демократичною (чи олігархічною)? Тому що Україна пограбована і награбоване добро - в офшорних зонах.

І гріх класти подолання кризи лише на плечі трудового люду.

Звертаючись до Вас, згадую про своїх фронтових друзів словами автора: «Запомним братство фронтовое, как завещание святое на всю оставшуюся жизнь». Під час звільнення Києва наші (9ОТК) хоробрі хлопці під командуванням молодого лейтенанта Саші Полянського, подолавши Дніпро, з ходу атакували танкову колону ворога, яка йшла з півночі на Київ - десяток фашистських танків одразу загорілись, і фашисти повернули в паніці назад. Саша Полянський залишився Героєм Радянського Союзу посмертно.

А мені,колишньому воїну нашого 9 ОТК, довелося звертатись до Президента України напередодні 64 річниці Великої Перемоги з надзвичайно важким зверненням.

 

Федір Кудін, інвалід (1гр.) ВВ війни,
учасник штурму Берліну 

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com