Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Природою дане цілительство

Одній людині здоров`я дане від народження і вона проживає довге життя у гармонійній діяльності. Проте сьогодні більшість жителів України потерпають від численних недугів.

Статистика пологів у найбільших містах приголомшує — майже 90 % новонароджених мають вади здоров’я. Водночас багато сімейних пар не можуть мати власних дітей. Тривалість життя в нашій країні зменшується, а люди, що досягли пенсійного віку, не можуть радіти відпочинкові — більшість їхньої пенсії витрачається на лікування. Лікування зараз, в основному, розуміють як поїдання фармакологічних препаратів, відкидаючи інші способи відновлення здоров’я. Хвора людина приходить до лікувальної установи, отримує рецепт, купує ліки і починає тривалий процес, в результаті якого лише у незначної частини пацієнтів стається покращення стану організму. Але невиліковні хвороби так і залишаються…

Мудрість нашого гароду зберегла природні методи зцілення, які називають нетрадиційною медициною. Люди, що не мають полегшення від хімічних препаратів, приходять до лікарів-цілителів. Одним з них є хірург, кандидат медичних наук Анатолій Банний (Київський міський центр здоров’я). У своїй практицi цілитель оперує п’явками, перекисом водню і лікувальними грибами.

Лiкування п’явками, починаючи з ХІХ столiття, було поширене на те­риторiї Європи. Вдало практикував з ними наш М.Пирогов, який використовував їх для зняття післясляоперацiйних запальних процесiв. Самих «лікувальниць» брали з басейнiв европейських водойм — лікувальні вла­стивостi мали тiльки три види п’явок. Ще кілька десятиліть тому п’явки можна було побачити в більшості аптек України. I понинi вони залишилися поза конкурен­цiею. Лікуванняп’явками охоплює більшість відомих хвороб, виключаючи гемофілію (незгортання кровi), рак III-IV стадiї з метастазами та пiд час вiкового виснаження.

Нинi в Українi немає стаціонарів, де застосовувалася б така практика. Тепер «хiмія», препарати фармакології зашлаковують i печінку, і нирки, і серцево-судинну систему, де акумулюються токсини від їхньої дії! Хворі, приймаючи лiки «швидкої» дії, не звертають уваги на ано­тацiю, де вказано бiльше протипоказань, нiж лікувальних властивостей.

Важка травма хребта п’ять рокiв тому змусила лікаря Анатолія Банного випробувати на собi сили п’явки. Змушений «лягти пiд нiж», в період реа­бiлiтації він не повернув здоров’я. І коли з часом стояло питания наступної операції, Анатолій Васильович зрозумiв, що може не витримати серце. Отже, вибираючи життя, змушений був вибрати гірудотерапію — зцілення п’явками.

«Завдячуючи п’явкам я нині маю добре самопочуття й сам практикую цей «новий» лікувальний метод», — зазначає Анатолій Васильович. «Вже після першого сеансу хвора людина позбувається гострого болю у місцях за­шла­кованостi органiзму, — продовжує вiн. — За спецiа­льними методиками щодо вiдповiдних хвороб визначаються мiсця при­крi­плення, а кількiсть се­ансiв визначається iнди­вiду­аль­но за результатами ана­лiзу кровi i показниками тиску. У гірудотерапії дилетантство небезпечне, якщо хтось хоче само­стiйно, для економії, скористатися аптечними п’явками. Слід довіритися фахівцеві для проводення лікувальних сеансів».

Анатолiй Банний використовує п’явки, якi завозяться з біофабрик Харкова, Львова, Донецька чи Києва. Кожна п’явка — разового використання. Нестачi сировини у Анатолiя Васильовича немає, все замовляється за планом роботи.

— Спостерігав лікувальний сеанс з п’явками. Враження, що людина стiкає кров’ю. Що відбувається? — запитую.

— Взагалi смертельна доза вважається — 200 п’явок одночасно. А одна п’явка висмоктує до 5-10 мл кровi. Після сеансу упродовж близько 5-10 годин витікає лiмфа i «нечиста» кров. Крововтрати незначнi. Пiсля «застiлля» п’явка сама може відпадати, а тi, що присмокталися, вiдлучаються вiд тiла людини спиртом.

— В середині 60-х спостерігав як літні люди, сидячи біля ставу, тримали «венозні» ноги в місцях «проживання» п’явок. Як­що після купання в озерi, приміром, до людини прилипли п’явки, то як їх позбутися, і чи не шкідливе таке донорство?

— У природному се­редовищi людина легко може позбутися «причеп». П’явка вiдпадє сама за хвилину, але якщо вона вирiшила переселитися до вас, то позбутися непроханої гостi можна за допомогою солi чи спирту. ЇЇ ін’єкція не шкідлива, хiба що неприємна. Не треба хвилюватися про стерильність. Слина п’явки має антисептичну дiю: убиває мiкроби, віруси i грибки. Під час сеансу вона стерилiзує власний «прокус» на добу. Отож рану можна не обробляти.

 

Сергій Жулин

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com