Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Вертоліт проти заторів

У бразильському Сан-Паулу придумали спосіб боротьби з автомобільними пробками. У місті, де налічується близько 6 млн автівок, щодня з’являється ще 800 нових, а довжина заторів в години пік перевищує 220 км, успішно розвивається повітряна альтернатива наземного транспорту.

В економічній столиці Бразилії зареєстровано близько 420 вертольотів і близько 300 вертолітних майданчиків, що є найбільшим показником у світі. Вартість проїзду в “повітряних таксі” складає від 800 до 9000 реалів (350—4000 доларів) на годину, висота польоту — близько 250 м, швидкість пересування перевищує 200 км / ч.

Нова послуга поки що орієнтована на великих бізнесменів . Також власники «вертолітного таксі» планують використовувати його для романтичних прогулянок і доставки закоханих пар в готелі. Втім, не виключено, що вже в недалекому майбутньому літати на роботу і в магазин будуть і звичайні громадяни, які не бажають витрачати час в пробках на землі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com