Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Епідемія грипу насувається!

За даними Українського центру грипу на шостому тижні року у десяти контрольних містах України показник захворюваності зріс на 11,5% порівняно з попереднім тижнем. Захворюваність серед дітей віком до двох років зросла на 6,5%, від семи до 14 років — на 10,7%. Суттєво зріс рівень захворюваності серед дітей віком 7-14 років у містах Вінниці — на 25,7%, Дніпропетровську — на 21,9%, Києві — на 20,5%, Львові — на 25,9%, Одесі — на 28,0% та Сімферополі — на 47,9%, що свідчить про наближення епідемічного підйому у цих містах. Щодо введення додаткових канікул у школах, то це безпосередньо вирішують місцеві органи влади: вводити чи ні.

На Донеччині за останній тиждень зареєстровано 16,5 тисячі випадків захворюваності на грип та ГРВІ, що на 14% більше порівняно з попереднім тижнем. Більшість хворих (9,2 тисячі осіб — 57%) — діти віком до 14 років. У деяких містах Донеччини показник захворюваності перевищив епідпоріг у 1,5-2,1 раза, тож постановами головного держсанлікаря тимчасово призупинено навчальний процес у двадцятьох школах. У Запорізькій області карантин ввели ще з початку лютого, а в деяких навчальних закладах — ще з кінця січня. На Рівенщині, зокрема у м. Кузнецовську, закрито п’ять шкіл міста, СПТУ, гімназію. У Миколаївській області тимчасово призупинено навчальний процес у школах трьох районів. У м. Києві епідпоріг перевищено лише на 5%, але місцева влада додаткових канікул у школах не вводить.

Епідемія неухильно наближається: йде зі сходу України і поступово охоплює міста.

Медики радять згадати бабусині рецепти профілактики від застудних хвороб, збалансувати свій робочий день з відпочинком, достатньо спати та гуляти на свіжому повітрі, повноцінно харчуватися та не переохолоджуватися. У піковий для хвороб період — уникати людних місць, де можна заразитися різними вірусами. Згадайте українські полівітаміни на цей сезон: український борщ, узвар, квашену капусту! А цибульку з часником рекомендують і їсти, і нюхати — вдихати фітонциди, які нищать віруси.

 

За матеріалами ЗМІ

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com