Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Скандальна дорога

Попри кризу, прокладати нову дорогу через територію Лісопарку в Харкові цього року все-таки почнуть. Про це заявила директор Департаменту архітектури, містобудування і земельних відносин Тетяна Овінникова.

За її словами, міська влада вже майже знайшла джерела фінансування для нової дороги, яка з’єднає вулицю Сумську від району Сокільників з проспектом Леніна в районі вулиці Новгородської, — це в основному приватні інвестиції. Правда, назвати конкретні дати початку вирубки дерев і прокладки маршруту Овінникова не змогла — на даний момент лише завершується проектна робота.

Також Тетяна Овінникова не прокоментувала питання про легітимність проекту як такого. Адже в кінці минулого року вибухнув скандал, коли місцеві екологи заявили, що подібне будівництво зруйнує рекреаційну зону Лісопарку, що заборонено законом.

Овінникова лише відзначила, що на даний момент не існує навіть затверджених меж самого Лісопарку (їх повинен в швидкості позначити київський інститут «Діпроград», якому довірено розробити генеральний план розвитку Харкова) — а тому причини для відміни будівництва поки немає.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com