Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

НБУ посилює тиск на комерційні банки

Правління Нацбанку прийняло рішення про введення тимчасової адміністрації в банку «Київ» і на шість місяців заморозило внески в цьому банку.

в.о. глави НБУ Анатолій Шаповалов заявив, що введення адміністрації було зумовлене погіршенням ситуації з ліквідністю цього банку й неможливістю виконання зобов’язань перед кредиторами і вкладниками. Кандидатуру тимчасового адміністратора визначать сьогодні.

Може бути введено тимчасову адміністрацію й у банку «Надра». Відповідну пропозицію розглядали на правлінні центробанку

Нацбанк може ухвалити певне рішення і щодо банку «Арма», який також зазнає труднощів із виконанням платежів. Прес-секретар банку Людмила Короткова повідомила, що поки ніякого рішення немає. «З НБУ повинно прийти про це повідомлення, а в нас його немає», - заявила вона.

Банкіри чекають, що в найближчому майбутньому відчуження менеджменту може відбутися ще в низці комерційних банків. «З чуток, проблеми з платоспроможністю мають навіть великі банки. Причому серед них є й великий банк з іноземним капіталом, який переживає зараз конфлікт акціонерів», - каже голова правління одного з великих банків.

Один із членів правління НБУ вважає, що Нацбанк надалі повинен ще різкіше діяти в умовах, що склалися, й оперативно вводити тимчасову адміністрацію у всі банки, які мають проблеми. «Чим швидше ми візьмемо під контроль проблемні банки, тим швидше відновиться довіра учасників ринку один до одного, відновиться міжбанківське кредитування», - говорить чиновник. За його словами, правління може запропонувати банкам третьої й четвертої груп пройти добровільний діагностичний аудит за методикою Міжнародного валютного фонду.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com