Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Світові лідери продажів

Складено новий — «кризовий» — топ-10 світових автовиробників за наслідками продажів у 2008 році. В умовах фінансової кризи люди по всьому світу почали купувати більш бюджетні й економічні автомобілі. Япон­ське видання Nikkei підрахувало світові продажі гігантів автопрому і опублікувало сьогодні «кризовий» рейтинг популярності автомобілів. На чолі списку вперше з 1931 р. опинився японський концерн Toyota, потіснивши американського автогіганта General Motors — що незмінно лідирував протягом 77 років.

До першої трійки увійшов німецький Volkswagen, тоді як до 2008 р. третє місце в рейтингу займав американський концерн Ford. Не дивлячись на кризу, торік VW встановив абсолютний рекорд за обсягом продажів автомобілів — як вважають експерти, в основному за рахунок міцних позицій у Китаї, Бразилії, на Ближньому і Середньому Сході.

Ford, за даними Nikkei, займає тепер тільки п’яте місце. На четверте місце піднявся альянс Renault-Nissan, що показав позитивну динаміку. Шосте місце дісталося корейському автовиробникові Hyundai, який поставив собі мету пробитися найближчим часом у п’ятірку лідерів. Сьоме місце вдалося утримати японській Honda. Далі слідують фра­нцузькі Peugeot-Сitro­en і японський Suzuki. Італійський Fiat зайняв 10-те місце за рахунок того, що член «детройтської трійки» Chry­s­ler зовсім вилетів з топ-10, зайнявши 11-те місце.

В період кризи найбільших втрат зазнала трійка провідних американських виробників: General Motors Corp., Ford Motor Co і Chrysler LLC. За словами експертів, падіння продажів американських автомобілів закономірне і пояснюється частково прагненням людей економити на паливі і купувати невеликі економічні автомобілі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com