Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

«Жовтий ангел» у Daimler AG

Загальногерманський автомобільний клуб (ADAC) присудив концерну Daim­ler AG і його системному партнерові Continental пре­мію «Жовтий ангел» в номінації «Інновації і навколишнє середовище».

Найбільший автомобільний клуб  Європи нагородив концерн Штутгарту за розробку першої в світі літієво-іонної акумуляторної батареї для використання на серійному легковому автомобілі: літом 2009 року на ринок виходить седан Mercedes-Вenz S400 BLUEHYBRID, оснащений цією передовою технологією. Daimler AG став першим в світі автовиробником, що зумів адаптувати літій-іонну технологію, що в основному застосовується у сфері споживчої електроніки, для виробництва серійних легкових автомобілів. Вирішальну роль в цьому зіграла інтеграція літієво-іонної батареї з кліматичною системою автомобіля. Тим самим акумулятор працює при оптимальній температурі в діапазоні від 15 до 35 градусів Цельсія, що забезпечує максимальну його продуктивність і довговічність (десять календарних років або 600 000 зарядних циклів) при експлуатації в легковому автомобілі.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com