Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

В’їзд до Києва буде платним?

Нікому в світі ще не приходило в голову робити платним в’їзд до мегаполісу. У Лондоні, Нью-Йорку, Стокгольмі і Токіо розщедрюватися потрібно тільки в центрі. Але Київ опинився попереду планети всій. Вже через полгода всі в’їзди до української столиці перетворяться на блок-пости, на яких з іногородніх і іноземних водіїв братимуть по 5 гривень.

Цю міру затвердили міські депутати Києва під соусом боротьби з пробками. Мовляв, щодня до Києва в’їжджають 118 тисяч автомобілів, не зареєстрованих в столиці. І міська дорожня мережа такого потоку не витримує. Проте українські незалежні експерти стверджують, що справа не в пробках — Київ просто захотів заробити на водіях.

Україна чекає, що за рік платний в’їзд до Києва принесе міському бюджету 0 млн. А вкладень проект зажадає куди менше — побудувати потрібно всього вісім терміналів оплати на основних трасах, ведучих в місто. Це коштуватиме лише $ 28 млн. Причому українці не збираються якось перебудовувати або розширювати в’їзди до Києва — все обмежиться установкою терміналів. Перший заступник міського голови Києва Денис Басс затверджує, що систему введуть вже через півроку. Українці вважають, що якщо брати з водіїв гроші ще на підступах до Києва, дороги міста стануть вільніші на 35%.

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com