Всеукраїнський загальнополітичний освітянський тижневик
Персонал Плюс - всеукраїнський тижневик

Європа нас аналізує

Газовий конфлікт з Росією не віддалив Україну від вступу до НАТО.

Про це заявила міністр у справах міжнародної безпеки та оборони Великої Британії Енн Тейлор на прес-конференції в понеділок у Києві після зустрічі з в. о. першого заступника міністра оборони Валерієм Іващенком. 

Зі слів міністра, Україна не віддалилася на шляху до НАТО через нещодавній газовий конфлікт, додавши, що Велика Британія залишається затятим прихильником України на цьому шляху. 

Аналізуючи газовий конфлікт між Україною і Росією, вона наголосила, що в цій ситуації Україна не залишилася наодинці зі своїми проблемами — її активно підтримував і допомагав Європейський Союз. 

Крім того, Тейлор виступає за самостійне проведення Україною реформ, необхідних для вступу до НАТО. 

У свою чергу, Іващенко підкреслив, що питання вступу України до НАТО є питанням внутрішніх реформ в Україні. 

Зі слів Іващенка, мова йде про забезпечення необхідного рівня життя українців, реформи у сфері правосуддя, а також питань, що стосуються цивільного контролю над військовими організаціями. 

Крім того, Іващенко повідомив про неможливість переходу української армії на контрактну основу до 2011 року, як раніше планувалося. 

Він пояснив, що терміни переходу на контрактну армію зірвані через невідповідне фінансування Міноборони. 

Між тим, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що приєднання колишніх радянських республік і незалежних з початку дев’яностих років 46-мільйонної України і майже 5-мільйонної Грузії до НАТО є досить віддаленою перспективою.

 

Українські новини

вгору

© «ПЕРСОНАЛ ПЛЮС». Усі права застережено.

Передрук матеріалів тільки за згодою редакції.
При розміщенні матеріалів в Інтернет обов’язкове посилання на сайт видання. Погляди авторів можуть незбігатися з позицією редакції

З усіх питань звертайтеся, будь ласка, gazetapplus@gmail.com